Hirdetés
Győr+
2012.01.01. 01:24

Boldog új évet győriek!- FOTÓKKAL, VIDEÓVAL

Ezrek gyűltek össze Győrben azért, hogy a szilveszteri vigasságok keretében együtt búcsúztassák az óévet és köszöntsék az új esztendőt. A város nevében Simon Róbert Balázs alpolgármester éjjel egy órakor a tűzijáték előtt mondott rövid beszédet a városháza téren.

Hirdetés

“Nagy öröm számomra, hogy ilyen sokan, együtt ünnepeljük az újesztendő beköszöntét. Kívánom, hogy minden fogadalmuk, amelyet éjfélkor tettek, váljon valósággá!”- mondta Simon Róbert Balázs

Kedves Győriek!

Küzdelmes, munkával teli évet zártunk 2011-gyel. A tavasszal rendezett Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás díszvendégeként nagy sikerrel mutatkozott be városunk.

A Széchenyi-egyetem szomszédságában megkezdődött a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ építése. A győri csodák palotája, amelynek célja a szórakoztatva nevelés, és a gyermekek tudományos ismereteinek bővítése, márciustól fogja lenyűgözni a nagyközönséget.

Győr összefogott a vonzáskörzetébe tartozó településekkel is. Rövidesen egy impozáns látogatóközpont nyílik a Baross úton, amely együtt népszerűsíti a megyeszékhely és környezetének gazdaságát és turizmusát.

Folytatódott a belváros rehabilitációja: a megszépült Széchenyi tér után új, modern, európai közösségi térré válik majd a Dunakapu tér is.

5 százalék alá csökkent, és ezzel országosan Győrben a legalacsonyabb munkanélküliség. Az Audi 900 millió eurós gyárbővítési beruházást indított, amelyhez Magyarország Kormánya 13 milliárd forintos támogatást nyújtott.

Győr megpályázta a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát: a közel 10 milliárdos állami garanciavállalással minden eddiginél jelentősebb sportlétesítmény-fejlesztési program valósulhat meg városunkban.

A folyamatban lévő 11 milliárd forintos fejlesztéssel Magyarország egyik legkorszerűbb egészségügyi intézményévé válik a győri Petz Aladár kórház.

És a legfrissebb hír: az Állami Számvevőszék vizsgálata Győr város pénzügyi gazdálkodását minősítette az egyik legstabilabbnak az országban.

Röviden, csak néhány fejlemény, amelyet kiragadtam Győr töretlen fejlődésének sikertörténetéből.

Ezeket a sikereket nem érhettük volna el, ha Önök, győriek nem állnának az önkormányzat mellett, ha nem szeretnék a városunkat, és ha nem támogatnák azt a programot, amelyet Borkai Zsolt polgármester meghirdetett. Köszönet érte mindenkinek!

Kedves Győriek!

Győr Magyarország motorja! A jövő Győrben épül! Győr a jövő városa!

Kérem Önöket, hogy továbbra is támogassák a munkánkat, mert Együtt sikerülni fog!

Ezen gondolatok jegyében kívánok valamennyi győrinek reményteljes újesztendőt és hozzá jó egészséget 2012-re!

Boldog Újévet minden győri polgárnak!

Kapcsolódó videónkat ITT nézheti meg.

Hirdetés