Hirdetés
Győr+
2012.01.31. 16:46

Boldog 108. születésnapot Rezső bácsi!

Gallai Rezső a közelmúltban ünnepelte 108. születésnapját, ebből az alkalomból a város nevében Borkai Zsolt polgármester köszöntötte fel.

Hirdetés

A 108 éves Rezső bácsi a győri Lepke utcai Gondozási Központban él, napjait aktívan tölti, korán kel, minden nap meghallgatja a híreket. Nagyon szeret beszélgetni lakótársaival, és szívesen tévézik. Szerinte a hosszú életnek nincs titka, a Jóistennek köszönheti, hogy még mindig él.

A jeles nap alkalmából a város nevében Borkai Zsolt köszöntötte az ünnepeltet. A polgármester jó egészséget, és még számos ilyen szép születésnapot kívánt Rezső bácsinak, aki elmondta, jól érzi magát, csak a kezei zsibbadnak éjjelente.

Simon Róbert Balázs, a terület önkormányzati képviselője, majd az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény, és lakótársai is köszöntötték Gallai Rezsőt, akinek műsorral is kedveskedtek, és írásaiból is felolvastak.

Rezső bácsi egyik sokszor emlegetett sztorija életéből bécsi kalandja, amely szerint húsz éves korában egy lóversenyen vett részt, felbuktatott egy lovat, és kitiltották a lovaregyletből, még talán Bécsből is. A történet lényege, hogy a nemzetközi verseny komoly nyereménnyel kecsegtetett, de a finis előtt csak a második volt, ezért rálovagolt az előtte haladóra, a lovak lába összeért, és a másik felbukott. Bár Rezső bácsi elsőként ért a célba, a versenyről kizárták, az egyletből kitiltották. Bécsből gyalog tért haza.

Az ünnepeltet hatalmas tortával köszöntötték. Az édesség különlegessége éppen Rezső bácsi korából fakad, hiszen ritkaság, hogy egy tortára a 108-as számot írják fel.

Papp Zsolt

Hirdetés