BL-döntős a Győri Audi ETO KC

Győr+
2014.05.03. 16:49

A Győri Audi ETO KC bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, miután az elődöntőben 29-26-ra legyőzte a Midtjylland együttesét. A döntőben a Buducnost Podgorica vár a zöld-fehérekre.

Remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, a zöld-fehéreket úgy tűnt, feldobta a tét és a körítés, ugyanis a megilletődöttségnek a nyomát sem lehetett felfedezni a győri játékosokon. Az első öt percben sűrűn potyogtak a gólok, majd 3-3 után 6-3-ra ellépett a magyar bajnok. A 17. percben már öt góllal vezettek a győriek, akik sikeresen megfékezték a dánok rohanását. Jól működött a visszarendeződés, a győriek hatos fala áthatolhatatlannak bizonyult, Lunde pedig parádézott a kapuban. Ambros Martin negyedórányi játék után elkezdte forgatni csapatát, de a különbség nem változott jelentősen a szünetig, ekkor 16-11-re vezettek a zöld-fehérek.

A győriek térfélcsere után az öltözőben ragadtak, az első öt percet 3-0-ra nyerték a dánok, érkezett is Ambros Martin időkérése, és Görbicz révén az első két hazai gól. Negyvenpercnyi játék után ismét ötgólosra hízott a győri előny, a folytatásban pedig állandósult a négy-ötgólos különbség. A zöld-fehérek játékába becsúsztak olykor hibák, a Midtjylland számára ez azonban csak annyit jelentett, hogy látótávolságon belül maradtak. Ambros Martin ismét cserélgetett, igyekezett tűzben tartani játékosait. Hét perccel a vége előtt 25-20-as győri vezetésnél időt kértek a dánok, hogy egy utolsó nagy rohamra induljanak. A zöld-fehérek azonban még emberhátrányból is lőttek két gólt, végképp lehűtve ezzel a vendégek reményeit. A Győri Audi ETO KC magabiztosan, végig vezetve bejutott a döntőbe.

“A legfontosabb a győzelem volt, nem pedig a különbség. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, és a második félidőben, amikor nehézségeink voltak, akkor nagyon jól reagáltunk. Ez bíztató a döntőre nézve, akárcsak az, hogy egy rövid periódustól eltekintve mi irányítottuk a mérkőzést. Felkészültünk arra, hogy két nap alatt két találkozón kell helytállnunk, bízom benne, hogy fizikálisan és mentálisan is bírni fogják a játékosok. Ebben nagy segítséget jelenthet a közönség, fantasztikus érzés tízezer ember előtt ott lenni a pályán” – mondta Ambros Martin, aki a kérdésre, miszerint melyik ellenfelet látná szívesebben a döntőben, csak annyit felelt nevetve: egyiket sem…

“Úgy érzem, nagyon jó mérkőzést játszottunk, az első félidő jobban sikerült, a második félidő elején volt egy rosszabb periódusunk, de ekkor is harcoltunk. Végül bejutottunk a döntőbe, aminek nagyon örülök, de most jön a neheze” – tette hozzá Eduarda Amorim.

Győri Audi ETO KC-Midtjylland 29-26 (16-11)

Budapest, Bajnokok Ligája-elődöntő, 10000 néző. V.: Florescu, Stoia (románok).

Audi ETO: LUNDE – Bódi 2, BULATOVIC 4, GÖRBICZ 7/4, Löke 3, AMORIM 5, KOVACSICS 5. Cs.: Tervel, Orbán 2, Korsós 1, Hornyák Á. Edző: Ambros Martin.

Midtjylland: Englert – Woller, S. JÖRGENSEN 8, GROOT 9/4, Spellerberg, L. Jörgensen 1, Jensen 3. Cs.: Thorsgaard 1, Troelsen 1, Möller 3. Edző: Helle Thomsen.

Hétméteresek: 6/4, ill. 3/3. Kiállítások: 6, ill 6 perc.

A második elődöntőben a Buducnost Podgorica hosszzabítás után 22-20-ra legyőzte a Vardar Skopjét, így a montenegróiak lesznek Görbiczék ellenfelei a vasárnap 17 órakor kezdődő fináléban.

Lakner Gábor

Fotó: Marcali Gábor, O. Jakócs Péter