Győr+
2011.07.28. 13:58

Biztonságosabb lett az Ifjúság körúti gyalogátkelő

Modern megvilágítást kapott a győri Ifjúság körúti gyalogátkelőhely, ahol korábban sok baleset, gázolás történt. A csomópont ezzel biztonságosabbá vált. Az adyvárosi fejlesztés ezzel nem ért véget, ősszel az út teljes hosszában korszerűsítik a világítási rendszert.

Radnóti Ákos elmondta, a választási kampány ígéretei között szerepelt a veszélyes közlekedési csomópont átépítése, biztonságosabbá tétele és Adyváros közvilágításának javítása.

Ugyan az Ifjúság körúti kanyarban lévő átkelő a gyalogos közlekedés szempontjából ideális helyen van, a rajta közlekedés a láthatósági viszonyok miatt veszélyes volt. Korábban az Útkezelő Szervezet szűkítette az útburkolatot, ami nagy segítség volt az átkelőknek, ám nem oldotta meg teljesen a gondot.

A problémával Radnóti Ákos megkereste a Vill-Korr Hungária Kft., akivel együtt kidolgozták a legjobb megoldást. Gasztonyi László ügyvezető igazgató hozzátette, a gyalogátkelőhelyhez mindkét oldalon olyan oszlopot helyeztek ki, ami már önmagában is figyelemfelkeltő, és ezen helyezték el egyrészt a sárgán villogó, gyalogátkelőhelyet jelző lámpát, valamint az éjszaka is szinte nappali világosságot biztosító megvilágító lámpatesteket.

Radnóti Ákos kifejtette, ősszel az egész utcában korszerűsítik a világítást: fémhalogén izzós lámpatesteket szerelnek fel, visszametszik a fákat, s ezt követően látványosan javulni fog és biztonságosabbá válik az egész utcaszakasz.

A képviselő a gyalogos csomópont átadóján köszönetet a Vill-Korr Hungária Kft.-nek és az Útkezelő Szervezetnek, hogy közreműködnek a város fejlesztésében.