Győr+
2011.08.09. 13:14

Biztonságosabb a Megyeháza tér: kicserélték az összetört köveket

Mintegy két hónap alatt felújították a győri Megyeháza teret: kicserélték a törött, mozgó köveket, valamint kitisztították a vízelvezető rendszert. Minderre azért volt szükség, mert a sózás, a téli fagyok, és a rendezvények miatt a területen közlekedő autók a burkolat egy részét tönkre tették.

A megyei önkormányzat előtti teret 1990-ben építtette át a város. Az osztrák gyártmányú lapokat az elmúlt 20-21 évben a téli fagyok, a sózás és a rendezvények miatt a területen közlekedő forgalom tönkre tette. A mozgó kövek miatt balesetveszélyes volt gyalog közlekedni a téren, így elengedhetetlenné vált a felújítása- hangsúlyozta Fekete Dávid belvárosi képviselő.

A javítási munkát június 6-án kezdték, mintegy két hónap alatt 430 követ cseréltek ki, az elmozdult lapokat pedig visszaigazították, valamint kitisztították a vízelvezető rendszert. Az önkormányzat 7,5 millió forintot biztosított a munkára- mondta Fekete Dávid.

Szabó Dezső, a kivitelező Magyar Aszfalt Kft. területi igazgatója hozzátette, az előzetesen egyszerűnek tűnő beruházást megnehezítette, hogy a téren levő követ már nem gyártják, hosszas keresés után tudtak beszerezni hasonlót.

Stanitz Tamás, az Útkezelő Szervezet megbízott intézményvezető helyettese kifejtette, a téren megoldódott a felszíni csapadékelvezetés.