Hirdetés
Győr+
2016.03.08. 12:29

Birkózó Eb – Sastin bronzéremért csatázhat

Sastin Marianna az elődöntőben kikapott, így az esti programban a nők 63 kilogrammos kategóriájának bronzmérkőzésén lép majd szőnyegre a rigai birkózó Európa-bajnokság keddi nyitónapján.

Hirdetés

Az első két mérkőzésén imponáló teljesítményt nyújtott magyar világbajnok a négy között a lettek kedvencével, a már riói kvótás Anastasija Grigorevával csapott össze, akit ezúttal nem sikerült megszorítania.

Sastin kapkodva kezdte a mérkőzést, az összekapaszkodások után nagy erővel próbálta kiterelni a nála egy fejjel nagyobb ellenfelét, aki azonban nagyon jó érzékkel mozgott el a “zóna széléről”, s mindig kirántotta a magyart, így egy perc után már 2-0-ra vezetett. A folytatásban sem alakult jól a mérkőzés, Sastin hiába próbálta összefogni és mozgatni riválisát, Grigoreva szépen lépett be elé, és csinálta akcióit, előbb mögé került, majd egy szép gánccsal hátára dobta a Vasas birkózóját, aki így a szünetre 8-0-ás hátrányba került.

Hirdetés

A folytatásban ment előre Sastin, a szőnyeg szélén a lett azonban továbbra is kitűnően állt a lábán, két újabb kiléptetés pedig a mérkőzés végét jelentette (0-10).

“Most jobb volt nála a lett, de nincsen baj” – mondta a meccs után Wöller Ákos, Sastin férje és edzője, aki hozzátette, az viszont rengeteget jelent felesége számára, hogy a Grigorevához hasonlóan olimpiai kvótás bolgár Tajbe Huszeint kiváló birkózással győzte le első meccsén. “Marianna az első meccsein általában nem olyan jó, most viszont remek volt.”

Az éremért Sastin a vigaszágról kap majd ellenfelet.

Közben eldőlt, hogy a szabadfogású Molnár József (57 kg) és Veréb István (86 kg) is kiesett, mivel előbbi román és utóbbi fehérorosz legyőzője sem jutott fináléba.

 

Forrás: MTI

Fotó: nso

likeold
a fb oldalunkat