Hirdetés
Győr+
2016.03.17. 13:40

Bezárhatják a vámosszabadi menekülttábort – frissítve!

Révbe érhet a győri akarat, hiszen – a Magyar Nemzet beszámolója szerint - a Körmendre és a Szentgotthárdra tervezett sátortáborok kivételével valamennyi nyitott és őrzött menekülttábort megszünteti a közeljövőben a kormány.

Hirdetés

Nemcsak a déli és a keleti határnál fekvő migrációs központokat (azaz a nagyfai, a kiskunhalasi, a békéscsabai és a nyírbátori befogadóállomásokat) szünteti meg a kormány a közeljövőben, hanem a Bicskén és Vámosszabadiban lévőket is. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerdán a parlamentben a lapnak azt mondta: két befogadóállomás marad, Körmend és Szentgotthárd, több nem kell.

Emlékezetes, hogy a februári városi közgyűlés is foglalkozott a témával, amelyről március 4-i számunkban részletesen is beszámoltunk. A napirendi pont lényege az volt, hogy az önkormányzat felkérje a kormányt, tegyen meg mindent a menekültkvóták bevezetése ellen, ám a vita során Vámosszabadi is előkerült. Az ülésen Borkai Zsolt leszögezte, a tavalyi év eseményei egyértelműen bizonyították, hogy a győriek nem kérnek abból a kaotikus helyzetből, ami a város több pontján is kialakult, amit a lakosság az önkormányzat felé több száz levélben is megfogalmazott. „Az itt élők nyugalma és biztonsága érdekében mindent el kell követni azért, hogy a tavalyi állapotok ne ismétlődjenek meg, ezt segítené elő a vámosszabadi tábor bezárása is.” Ahogy a közgyűlésen hangsúlyozta, a téma nem politikai kérdés, az ügy megoldása a város és az itt élők érdeke. Úgy tudjuk, a polgármester a miniszterelnöknek címzett levelében – melyet az önkormányzati képviselők is aláírhattak – kifejezetten kérte a tábor mielőbbi megszüntetését. A fejlemények tehát azt mutatják, hamarosan révbe érhet a győri kezdeményezés.

Hirdetés

 

Papp Zsolt

fotó: minap.hu

likeold
a fb oldalunkat