Hirdetés
Győr+
2012.05.29. 15:07

Bérlet őrzi Sándor János emlékét – VIDEÓVAL

A győri filharmonikusok alapító karnagya előtt tiszteleg az ősszel induló ötödik bérletsorozat. A társulat keddi sajtótájékoztatóján elhangzott: a zenekar alapító karnagyának özvegye hozzájárult, hogy az együttes professzionálissá válása felett egykoron, a hatvanas évek végén bábáskodó néhai férje emlékét ilyen módon örökítse meg a társulat.

Hirdetés

Fűke Géza igazgató jelezte: a bővítést az indokolja, hogy az elmúlt három-négy évadban megduplázódott az eladott jegyek és bérletek száma, sokszor kellett kitenni a megtelt táblát, annyian voltak kíváncsiak a félezer ember befogadására alkalmas Richter-teremben történtekre. Ami nem is csoda, hiszen – mint mondta – eközben a hazai komolyzenei élet krémje adta egymásnak a kilincset az Aradi vértanúk útja sarkán álló egykori Rába mozi hangversenytermében.

Hirdetés

Első látásra csemegesorozatnak tűnik a Sándor-bérlet négy előadásának étlapja – különösen az első fogás és a desszert okán. A bérlet ugyanis október 24-én a Török Köztársaság Elnöki Zenekarának fellépésével nyit, jövő év május 9-én pedig filmslágerekkel zár. Eközben pedig egy Sosztakovics-Csajkovszkij-Borogyin estet és egy Mozart-Muszorgszkij-kombinációt kínál a közönségnek, 15 vagy 10 és fél ezer forintos áron.

Kapcsolódó videónkat ITT nézhetik meg.

http://fidelio.hu/klasszikus/hirek/elhunyt_sandor_janos

http://www.gyfz.hu/esemenyek/sandor-janos-berlet/

Pál Gergő

Fotó: Molnár G. Tamás

likeold
a fb oldalunkat