Hirdetés
Győr+
2016.03.22. 14:41

Benedek: Mindent a kvótáért!

Kizárólag a jövő vasárnap kezdődő trieszti olimpiai kvalifikációs tornára koncentrál a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely az egyik kvóta várományosaként utazik a 12 csapatos olaszországi viadalra.

Hirdetés

“Nagyon jól sikerült a németországi edzőtábor, ahol három nap alatt három mérkőzést tudtunk játszani. A kezdeti lépéseket megtettük, a csapat taktikailag nagyjából ott tart, ahol a januári, belgrádi Európa-bajnokság után abbahagyta” – nyilatkozta az MTI-nek a nemzeti csapat keddi sajtónyilvános edzését követően Benedek Tibor szövetségi kapitány. A szakember hozzátette, összeszokottságban még előre kell lépnie a gárdának, de erre majd csak akkor lesz lehetőség, ha a jelenlegi 16 fős keret 13-asra szűkül.

Triesztben a magyar válogatott Kanada, Oroszország, Franciaország, Románia és Szlovákia legjobbjaival szerepel egy csoportban, az első négy helyezett jut majd a negyeddöntőbe, amelynek győztesei kiharcolják a riói indulást.

Hirdetés

“Csak erre fókuszálunk, három lehetőséget elszalasztottunk arra, hogy kijussunk az olimpiára, ezért most minden energiánkat ebbe kell fektetni” – mondta Benedek Tibor. A tréner megjegyezte, úgy látja, hogy a belgrádi kontinensviadal óta – ahol bronzérmet szerzett a válogatott – a játékosok egyénileg is sokat tettek azért, hogy javuljanak, ami véleménye szerint a csapat fejlődése szempontjából a legfontosabb.

Ezt megerősítette Varga Dániel, az együttes csapatkapitánya is: “Korábban sem edzettem keveset, de azóta néhány dologra még jobban odafigyelek és egyéni képzéseken fejlesztem magamat” – mondta a Szolnok játékosa, aki csapattársain is látja a fejlődést. – “Látszik, hogy mindenki dolgozott azokon a hiányosságokon, amelyek az Európa-bajnokságon egyéni szinten jelentkeztek.”

A szövetségi kapitányhoz hasonlóan egyelőre Varga Dániel is csak Triesztre koncentrál: “Megmondom őszintén, most április 8. utánig nem is látok. Szeretném, ha megnyernénk mind az öt csoportmérkőzést, hogy utána a negyeddöntőben egy aránylag könnyebb ellenféllel találkozzunk.”

Az olimpiai és világbajnok játékos hozzátette, ismeretlen helyzet számára, hogy egy ilyen selejtezőn kell kivívni az ötkarikás részvételt – és azt kívánja a jövő nemzedékeknek, hogy számukra is ismeretlen legyen -, ugyanakkor, ha már így alakult, most megpróbálja a pozitívumokat nézni.

“Például azt, hogy négy hetet tudunk együtt készülni, napról napra fejlődünk, a társaság egyre homogénebb. Már most látszik, hogy jobban működnek azok a dolgok, amik Belgrádban nem mentek.” – tette hozzá.

Varga Dániel megjegyezte, értesülései szerint azokban az országokban, amelyek már rendelkeznek ötkarikás indulási joggal, szintén kihasználják ezt a mostani időszakot a közös felkészülésre, de ezek a csapatok csak egy hetet tudnak együtt edzeni, ezzel szemben a magyarok négyet, “ami a kijutás esetén akár kamatozhat is”.

A magyar válogatott jelenleg a Komjádi-uszodában készül. A csapat három napon keresztül a spanyol válogatottal együtt edz majd, és “kétkapuzik” is. A kapitány várhatóan ezután jelöli ki a 13-as trieszti keretet.

 

A magyar válogatott 16 fős kerete:

kapusok:

Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda), Lévai Márton (Debreceni VSE)

mezőnyjátékosok:

Kis Gábor, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Zalánki Gergő, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton (ZF-Eger), Bátori Bence, Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo)

 

A trieszti torna csoportjai:

A csoport:

Magyarország, Kanada, Oroszország, Franciaország, Románia, Szlovákia

B csoport:

Olaszország, Kazahsztán, Dél-afrikai Köztársaság, Spanyolország, Németország, Hollandia

 

A trieszti torna magyar vonatkozású programja:

április 3., vasárnap:

Franciaország-Magyarország

április 4., hétfő:

Kanada-Magyarország

április 5., kedd:

Magyarország-Románia

április 6., szerda:

Oroszország-Magyarország

április 7., csütörtök:

Magyarország-Szlovákia

április 8., péntek:

negyeddöntő

április 9., szombat:

elődöntő

április 10., vasárnap:

helyosztók

 

Forrás: MTI

Fotó: MTI

likeold
a fb oldalunkat