Hirdetés
Győr+
2016.04.14. 10:45

Bemutatták a budapesti olimpiai pályázat logóját – frissítve!

Látványos helyszínen, a főváros felett, a Citadellán mutatták be a 2024-es budapesti olimpiai pályázat logóját.

Hirdetés

A gyönyörű panoráma előtt megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, Budapest nem akarta elsietni a logó kiválasztását, ezért ahelyett, hogy megbízott volna egy ügynökséget a munkával, inkább lehetőséget adott a fiatal grafikusoknak.

 

Hirdetés

 

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Design Terminál által kiírt közös pályázati felhívás több mint ezer grafikus fantáziáját mozgatta meg, és több mint 180 pályamű érkezett. A nyertes munkát egy fiatalokból álló designstúdió, a Graphasel tervezte.

 

 

A budapesti pályázat emblémájának meghatározó elemei a Szabadság-szobor, a víz és az olimpiai ötkarika, utóbbi azonban nem a klasszikus formában, hanem “újraértelmezve” jelenik meg. – közölte az MTI. A szimbólum a frissebb, fiatalosabb, kreatívabb olimpia koncepciójára kíván utalni.

 

 

A rendhagyó eseményen Tarlós István főpolgármester leszögezte, a főváros mindent megtesz a sikerért, és Budapest jó házigazda lenne, amely megérdemelné az olimpiarendezést. Kiemelte, megváltoztak a körülmények, így az esélyek is. Ezt hangsúlyozta Borkai Zsolt, a MOB elnöke is, aki emlékeztetett rá, az Agenda 2020 által bevezetett elvek lehetőséget adnak arra, hogy Budapestnek esélye legyen Los Angeles, Párizs és Róma pályázatával szemben. Borkai Zsolt utalt a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra is, amely jó ajánlólevél lehet a végső döntés előtt. Fürjes Balázs az olimpiai pályázat vezetője arról a fejlődési pályáról beszélt, amit Budapest 2024-ig befut majd. Az Agenda 2020, fővárosunk adottsága és fejlesztései mellett fontos szempont, hogy igazi olimpiai nemzet vagyunk. Veres Amarilla paralimpikon és Kovács Ágnes olimpiai bajnok a sportolók szemszögéből világították meg egy esetleges olimpiarendezés nagyszerűségét, de Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Olimpia Mozgalom (BOM) elnöke, valamint Szekeres Pál paralimpikon is arról a lehetőségről beszélt, amit az előttünk álló időszak jelenthet.

 

A budapesti olimpiai pályázatot népszerűsítő kisfilm itt megtekinthető!

A logót bemutató kisfilm itt megtekinthető!

 

Fotó: MOB.hu

 

A 2024-es olimpiára Budapest mellett Párizs, Róma és Los Angeles pályázik, a győztest 2017 szeptemberében, Limában hirdeti ki a NOB.

 

Időközben kihirdették a logópályázat közönségszavazásának győztesét is:

 

 

Összeállította: Papp Zsolt

likeold
a fb oldalunkat