Győr+
2011.07.21. 16:01

Bemutatta új játékosait az Audi ETO

A Győri Audi ETO KC ünnepélyes évadnyitóján mutatta be új szerzeményeit, a szerb Andrea Lekicet, a norvég Heidi Lökét és a montenegrói Jovanka Radicevicet. Johannes Roscheck a névadó szponzor nevében bejelentette, a csapat a jelenleg futó szerződés letelte után is számíthat az autógyár támogatására.

Komoly érdeklődés övezte a Győri Audi ETO KC hagyományos évnyitó rendezvényét, melyen a nemzetközi és a magyar kézilabda-szövetség is képviseltette magát. Johannes Roschek, az Audi Hungaria Motor Kft. Pénzügyekért felelős igazgatója üdvözölte elsőként a megjelenteket, külön kiemelve a klub egy hónapja megválasztott elnökét, Kelecsényi Ernőt. A névadó szponzor képviselője méltatta a leköszönő Vanyus Attila munkáját is, majd elmondta, három élvonalbeli játékost sikerült igazolni idén nyáron. Johannes Roscheck ezt követően bejelentette, a csapat a jelenleg futó szerződés letelte után is számíthat az autógyár támogatására, meglepve ezzel az esemény valamennyi résztvevőjét.

Kelecsényi Ernő hozzátette, az Audi neve kötelez, hiszen a gyár világszínvonalat képvisel, egyben pozitív példa a győri klub számára. Az elnök beszámolt az idei célokról: az első csapatot illetően bajnoki- és kupagyőzelem, valamint Bajnokok Ligája-döntő az elvárás, az utánpótlással kapcsolatban pedig az akadémiai képzés beindítása és a második csapat élvonalba jutása a legfontosabb.

Konkoly Csaba vezetőedző a felkészülésből eddig eltelt egy hétről számolt be, és ismertette a további menetrendet is. – Fontos, hogy mire következnek a tétmérkőzések, a lehető legjobb formánkat hozzuk, és igazi csapattá érjünk. Megerőltető hetek ezek a játékosok számára, de a kemény munka szükséges a nemzetközi szint eléréséhez. A lányok elszántságát látva úgy érzem, képesek lehetünk teljesíteni az elvárásokat. Természetesen a mérkőzésekre várjuk szurkolóinkat, és előre is köszönjük támogatásukat – mondta a vezetőedző.

A csapatkapitány, Görbicz Anita még ennél is merészebben fogalmazott: – Azért dolgozunk, hogy a legjobbak legyünk, bízom benne, hogy ebben a szezonban minden álmunkat valóra tudjuk váltani.

Ezt követően bemutatták a klub új szerzeményeit, a szerb Andrea Lekicet, a norvég Heidi Lökét és a montenegrói Jovanka Radicevicet. Mindhárom játékos kiemelte a kedves fogadtatást, amiben a csapattársak részesítették őket, és abban is egyetértettek, várják már, hogy a fanatikus győri közönség előtt szerepelhessenek. Vidám jelenet is tarkította az évnyitót: mikor a jelenlévők a három új igazolásnak tehettek fel kérdéseket, a csapat brazil válogatott átlövője, Eduarda Amorim is szólásra emelkedett. – Hogy tudsz ilyen gyorsan futni? – kérdezte Heidi Lökétől, nagy derültséget okozva ezzel. A rendezvény zárásaként a három új igazolás átvehette új Audija kulcsát Johannes Roschecktől, aki Vanyus Attilát is külön ajándékkal köszöntötte.

Lakner Gábor