Győr+
2011.10.06. 14:03

Bemutatkozott az új elnökség

Sajtótájékoztatón mutatkozott be a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megyei igazgatóságának újonnan megalakult társadalmi elnöksége. A segítői szerepet betöltő testület céljairól annak vezetője, Bolla Péter kabinetfőnök beszélt.

A rendezvényen Horváth László, az MLSZ Győr-Moson-Sopron megyei igazgatója értékelte az eddigi munkát. Az integrációról elmondta, hogy a megyei szövetségek önállóságainak megszűnése egyfajta egyesítési folyamat volt az MLSZ részéről, amely igazgatókat, új elnököket és elnökségeket nevezett ki a régiók élére. Az előző bajnokságot még a régi szervezettel fejezték be, de nyáron újjáalakultak a bizottságok is. Ezek összetételén alig kellett változtatni, ami jelezte, hogy jó munkát végeztek eddig is. Az átállást zökkenőmentesnek tartotta az igazgató, aki nagy eredménynek tartja a Bozsik-program megújulását is.

– Tegnap megalakult a megyei igazgatóság társadalmi elnöksége – jelentette be ezt követően Bolla Péter. – Az a megtiszteltetés ért, hogy engem kértek fel elnöknek, ami nagy öröm, hiszen az egész életem a labdarúgásról szólt. Úgy gondoltuk, hogy a megye minden részéről legyenek képviselők az elnökségben, melynek más a szerepe, mint a korábbinak volt. A napi feladatokat az igazgatóság apparátusa látja el, az elnökség támogatói, segítői, szerepkörben dolgozik majd a labdarúgásért. Célunk, hogy minél több gyermek futballozzon, és hogy ne szűnjenek meg további egyesületek. Bízunk benne, hogy munkánkkal hozzá tudunk járulni a magyar labdarúgás felemelkedéséhez.

Széles Sándor, a megyei kormányhivatal vezetője, Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármestere, Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke, Abdai Géza, Sopron alpolgármestere, Családi János, a Csornai SE elnöke, Tóth Péter, Lipót polgármestere, Horváth Ernő, a Gyirmót tulajdonosa és Turbék István, a Ménfőcsanak elnöke öt évre szóló megbízást kaptak.

A sajtótájékoztató végén Horváth László és Illés Zoltán, a Duna Takarékszövetkezet elnöke támogatói megállapodást írtak alá, melynek értelmében a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság hatodik éve a szövetkezet nevét viseli.

Lakner Gábor