Hirdetés
Győr+
2012.04.27. 17:00

Belvízelvezető rendszerek fenntartása, felújítása Győrben

A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. koordinálásában javában tart a város közigazgatási területén belül a belvízelvezető csatornák indokolt helyeken történő karbantartása és rendbetétele.

Hirdetés

A munkához a pénzügyi forrást a város biztosítja: a város területén jelentkező vízrendezési, csapadékvíz-elvezetési faladatokra Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Képviselő-testülete támogatást hagyott jóvá.

Hirdetés

A beavatkozás kiterjed többek között a Kör tér környezetében lévő árokrendszer csapadékvíz-elvezetés hatékonyságának javítására, Győrszentivánon az Egressy út kertek közötti, valamint a Szikes úttól a Kör térig húzódó földmederrendezésére, az Osztáloki-árok középső – a belterület határán húzódó – szakaszának cserjeirtására, a Bálványosi-csatorna részbeni felújítására, a Révfalui-árok önkormányzati tulajdonú szakaszának iszapolására, a Dankó Pista téren húzódó burkolt árokrendszer javítására, a Zöld úti nyílt szelvényű burkolt árok és mellékágának felújítására, az árok részben zárttá tételével, a Bilux Kft. telephelye mellett húzódó burkolt árok átépítésére, valamint a Ménfőcsanakon a Szertár köz–Hajnal út és a vasúti pályatest közötti szakaszon meglévő nyílt földmedrű csatorna átépítésére.

Az utóbbi helyszínen a GYŐR-SZOL Zrt. munkatársai a napokban végzik a mederburkolást. A szakemberek a meder alját és két oldalát betonlapokkal burkolják, így a későbbiekben már kevésbé kell tartani a meder eliszapolódásától, ezzel együtt a burkolt árokmedernek köszönhetően a fenntartás is könnyebb lesz. A város több pontján aktuális nyílt csatornaátépítési, javítási és átalakítási munkáknak köszönhetően a vízelvezetés hatékonyságában javulás várható.

likeold
a fb oldalunkat