Győr+
2011.09.21. 13:48

Befutott az ETO-pályára, eltiltották

A Győri Rendőrkapitányság rendbontás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellene, míg a Győri ETO sportszervezet egy időre eltiltja a mérkőzések látogatásától azt a győri férfit, aki vasárnap este Győrben, az ETO-FTC labdarúgó mérkőzés befejezését követően a győzelem ünneplésének mámorában futott be a futballpályára.

A 21 éves szurkoló Hollandiából utazott haza a szeptember 18-i rangadóra, s a hazai csapat győzelmének örömében a mérkőzés lefújását követő pár perc elteltével átugorva a palánkot, befutott a futballpályára. Elmondása szerint csak pólót szeretett volna kérni a csapattagoktól. A biztonsági szolgálat emberei rövid időn belül elfogták, majd testi kényszer alkalmazásával a pályáról levezették, majd átadták a biztosítást végző rendőröknek.

A sportrendezvények rendjének megerősítése érdekében 2011. szeptember elsejétől a Büntető Törvénykönyv módosításra került. Ennek alapján, ha valaki a sportrendezvényen a létesítménynek a nézőktől vagy a nézők meghatározott csoportjától elzárt területére jogosulatlanul belép, ott tartózkodik, vagy e területre bármit bedob, akkor bűncselekményt követ el, amely alapesetben két évig, súlyosabb esetben akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetendő.