Hirdetés
Győr+
2012.06.30. 08:47

Befejeződtek a középszintű érettségi szóbelik

Befejeződött a középszintű szóbeli érettségi vizsgák kéthetes időszaka pénteken a középiskolákban.

Hirdetés

Az írásbelik május 25-én fejeződtek be; az Oktatási Hivatal (OH) korábbi közlése szerint a tanév rendjében meghatározott 16 nap alatt 1210 vizsgahelyszínen 136.546 érettségiző tett írásbeli vizsgát. A mostani érettségi szezonban 181 tárgyból tartottak középszintű vizsgákat a középiskolákban a helyi bizottságok előtt.

Hirdetés

Az emelt szintű szóbeliken június 13-ig 36.868 vizsgát tartottak 148 helyszínen, 2454 tantárgyi bizottság előtt. Az érettségizők emelt szinten 65-féle vizsgatárgyat választottak, ezen tárgyak mindegyikéből volt szóbeli vizsga is. Az emelt szintű vizsgákat a fővárosi és a 19 megyei kormányhivatal szervezte. Az emelt szintű szóbeli tételeket az OH készíttette el, és a kormányhivatalok közreműködésével juttatta el a háromfős tantárgyi bizottságokhoz.

A tantárgyi bizottságok elnökét és tagjait a vizsgaszervező kormányhivatal bízta meg. A vizsgázó teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja a vizsgatárgy leírásában, jogszabályban rögzített szempontok alapján, egyéni értékelő lapon külön-külön értékelte, majd az egyéni értékelések egyeztetése után közösen tettek javaslatot az érettségi vizsgabizottságnak a vizsgázó teljesítményének minősítésére. A tantárgyi bizottság egyéni osztályozóívet állított ki minden vizsgázóról, azt a vizsgaszervező kormányhivatal megküldte az illetékes vizsgabizottságnak.

hirado.hu

MTI Fotó: Beliczay László

likeold
a fb oldalunkat