Hirdetés
Győr+
2012.06.08. 10:05

Befejeződött a virágágyak beültetése

A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. befejezte a győri közterületeken lévő virágágyak egynyári virágokkal történő beültetését.

Hirdetés

Ennek eredményeként közel 75.000 db egynyári virág díszíti a várost. Színpompás virágok került többek között az Eötvös és a Honvéd liget, a Bisinger és a Batthyány park, a Radó-sziget, a Városház és a Megyeháza tér ágyásaiba- tájékoztatta portálunkat Nagy Csaba kommunikációs menedzser.

Hirdetés

Növényválasztáskor a szakemberek a magyar fajtákat helyezték előtérbe, azok közül is Kováts Zoltán magyar egynyárivirág-nemesítő növényeit láthatjuk több ágyásban. Fajtaválasztásnál természetesen az is szerepet játszott, hogy a virágok mennyire alkalmasak a városi élet sajátosságainak elviselésére.

Újdonság idén, hogy a közterületi virágágyakban kísérleti jelleggel megjelennek a klasszikus vidéki kiskertek virágai, így például a szegfű, a tátika és a dália.

Az egynyári növények kiültetését követően, a díszítőérték megtartása érdekében szinte azonnal elkezdődött a növények gondozása, ami locsolásban, kapálásban, gyomlálásban, valamint az aktuális növényvédelmi feladatok elvégzésében nyilvánul meg.

A virágosítás és a díszítés terén van még feladat, a GYŐR-SZOL Zrt. a héten kezdi meg a növényekkel beültetett kőedények, virágládák és virágoszlopok kihelyezését, amit az időjárás függvényében várhatóan június 15-ig be is fejez a részvénytársaság.

A közterületre kerülő virágok nagy értéket képviselnek, ezért óvjuk meg őket közösen.

likeold
a fb oldalunkat