Hirdetés
Győr+
2016.03.25. 10:37

Beemelték a megújuló szökőkút látványteraszát Győrben- fotókkal!

A különleges látványosságnak ígérkező Megyeház téri szökőkút felújítása látványos szakaszába érkezett: Helyére került az átjáró, ahol szinte a vízsugarak közül csodálhatjuk majd a vízjátékot.

Hirdetés

A fejlesztés félidejében járunk, amikor ehhez a látványos munkához érkeztünk. – mondta el kérdésünkre Radnóti Ákos alpolgármester. Hozzátette, érdekessége, hogy a hatalmas szerkezetet három elemben emelik be pénteken délelőtt, így egy rövid időre a forgalmat is korlátozni kellett– emiatt köszönik a közlekedők türelmét. A látványterasz különlegessége, hogy egy részén felette ívelnek át majd a vízsugarak, ami alatt magunk is átsétálhatunk. A munkálatok megfelelő ütemben haladnak, így várhatóan egy hónap múlva készül el a megújult szökőkút.

 

Hirdetés

 

Emlékezetes, hogy a központi szökőkút felújítása február végén kezdődött, hiszen a berendezések elavultak, az üzemeltetés már költséges volt. A felújítás során esztétikus, modern külsővel gazdagodik az egész szökőkút. A szerkezeti változtatások leglátványosabb eleme a most helyére kerülő látványterasz.

 

 

A több mint tíz tonnás acélszerkezet összeköti a buszmegállónál lévő járdaszakaszt a Megyeház térrel. A teraszon pihenőpadokat helyeznek el, korlátja színes ledvilágítást kap. Az ott tartózkodók testközelből szemlélhetik a vízsugarak játékát, melyek az átjáró fölött is átívelnek majd. A medencékben megvilágított vízképek teszik teljessé a látványt, melyeket víz alatti RGB LED-es lámpatestek világítanak meg. A vízjáték a zenét is le tudja követni, ami szintén különleges látványosságnak ígérkezik. A létesítmény korszerű és takarékos gépészeti rendszert kap, s a szökőkút környezete is megszépül.

 

 

A felújítás részleteiről itt olvashat.

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter

likeold
a fb oldalunkat