Hirdetés
Győr+
2016.05.27. 14:41

Bébibumm a győri állatkertben

Májusban négy gyűrűsfarkú-, három mókus-, egy-egy csuklyás- és huszár- majmocska született a győri állatkertben.

Hirdetés

A kicsik már láthatóak anyjukon csüngve, vagy a szülők bundájába bújva. Az új jövevények néhány hónapig még anyatejen élnek, majd később gyümölsöket, magvakat kapnak.

Hirdetés

A győri majom szülők jó szülők, óvják, védik kicsinyeiket, sőt érdekesség, hogy a makik csoportosan nevelik “gyermekeiket”, így olyat is láthatunk, amikor egy anyán több kicsi is csüng.

A tavaly átadott maki kifutóban pedig egészen közelrőlszemlélhetjük meg az apróságokat – ha a majom szülők megengedik.

A májusban született majmocskáknak még nincs nevük, hiszen egyelőre még a nemüket sem ismerik a gondozói, fél éves korukban keresztelik majd el őket.

Az állatkert másik nagy újdonsága, hogy ezentúl hétvégenként állatbemutatókat tartanak annak érdekében, hogy a látogatók minél több érdekes információt megtudjanak egy-egy élőlényről. Így a háziállatokkal, az erdeiállatokkal, valamint az egzotikus fajokkal ikapcsolatos tévhiteket is eloszlatják, és számos fontos, izgalmas dolgora hívják fel a figyelmet a szakemberek.

Vasárnap a lámával, a tevével, a rózsáskakaduval, az arapapagájjal, a vaddisznóval és házisertésssel ismerkedhetnek meg közelebbről az érdeklődők, moderátor segítségével.

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: Krizsán Csaba

likeold
a fb oldalunkat