Hirdetés
Győr+
2016.03.21. 11:05

Beatles.hu – Zenés ámokfutás

A Győri Nemzeti Színház idei évadának utolsó nagy bemutatója a Beatles.hu – zenés ámokfutás. Olyan táncprodukció születik, amilyen eddig még nem volt Magyarországon. Az alkotópárossal, Forgács Péterrel és Kováts Gergely Csanáddal beszélgettünk a próbafolyamatok kezdetén.

Hirdetés

Forgács Péter rendező Kováts Gergely Csanád koreográfussal nem először dolgozik együtt. A Sakk című musicalt a Jézus Krisztus szupersztár sikere követte a győri színházban. Ezúttal egy Beatles produkciót terveztek közösen a színpadra.

 

Hirdetés

 

A győri Beatles.hu egy teljesen újragondolt Beatles produkció lesz. A nézők ne az Arizona színházbeli 1989-től játszott, több mint ezer előadást megért darabra számítsanak. Ez teljesen más lesz – hangsúlyozza Forgács Péter.

Az akkori előadásnak Forgács Péter zeneileg is a részese volt. A zenéjüket csodáltam, nagyon sokat olvastam róluk.Tetszett a habitusuk, a lényük, a világhoz való kapcsolatuk, de az, ahogy az egész világot kigúnyolták, az csak most tudatosult bennem – magyarázza Forgács. A hatvanas évek hangulatát idézi a zenés produkció. A zenei ámokfutás egy igazi őrületet ígér – derül ki a beszélgetésből.

 

 

Forgács Péter találta ki a produkciót, Kováts Gergely Csanád koreográfusként belelkesült, naponta ötletelnek, már az ötödik szövegkönyvnél tartanak. Újra gyerekek tudunk lenni, játszóteret csinálunk, egy olyan vidámparkot, amelyben mi alkotjuk meg a hullámvasutat – meséli a koreográfus.

Egy új mű születik. Nem akartunk a dalszöveghez kötődni. A zenei ámokfutás új sztorikból áll, amit, megspékeltünk angolhumorral – mondja Kováts Gergely Csanád. Ebben az előadásban minden a Beatlesről szól, a táncon keresztül. Olyan táncprodukció születik, amilyen eddig még nem volt Magyarországon. A nyugat-európai színvonalú tánctól a színpad ropogni fog. Ez egy igazi kortárs produkció lesz, amelyből elengedhetetlen a humor és a sírás. Alapvetően mókás hangulatú lesz az utolsó nagy bemutató, de olyan dalok is megszólalnak benne, amelyek elgondolkodtatják a nézőt – fűzi hozzá a koreográfus.

 

 

Sokak szerint a Beatles dalok felvonultatásával akár már előre borítékolható a győri siker. Mi azonban annyira elragaszkodunk az eredeti daloktól, hogy elképzelhető, sok nézőnk meghökken majd ettől – véli Forgács Péter.

Nagyon rövid idő, négy hete lesz a társulatnak, hogy összeálljon a produkció. Az azonban már biztos, hogy Forgács Péter két nóta erejéig színpadra lép, míg Kováts Gergely Csanád egy szürreális keretet adva a történetnek, végig szerepel a zenés ámokfutásban.

 

A szerzőpárossal készült beszélgetés a Győr+ Televízió, Kulisszák mögött című műsorában, hétfőn este 19.30-tól látható.

 

Szerző: Farkas Mónika, Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor

 

likeold
a fb oldalunkat