BARF étrend természetesen és frissen!

Győr+
2021.10.18. 12:35
Hirdetés

A BARF etetéssel színezékek és mesterséges tartósítószerek nélküli egyedi és egyben változatos étrendet biztosíthatunk kedvencünknek.

Mi is az a BARF etetés?

A B.A.R.F. = Biologically Appropiate Raw Food kifejezést német nyelvre Swanie Simon (a szakma elismert szakértője, aki Németországban anno az elsők között publikált a BARF-ról) Biologisch Artgerechtes Rohes Futter-nek fordította. Bárhogy csűrjük csavarjuk a szinonimákat, magyar fordítása ugyanezen betűket felhasználva nehéz lenne: Biológiailag Megfelelő Nyers Étrend. Épp ezért Magyarországon egyszerűen és könnyen megjegyezhető módon a BARF rövidítés terjedt el. Manapság sokan, sokfélét értenek a BARF étrend alatt. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a BARF nem egyszerűen nyers étrendet, hanem biológiailag megfelelő arányokból álló nyers étrendet jelent. A csirkefej vagy -farhát etetése nem egyenlő a BARF-al, még ha a divat okán sokan rá is fogják.

A BARF egy természetes, de egyben összetett étrend, amely az allergiával, ételintoleranciával és számos más, étrendre visszavezethető egészségügyi problémákkal szembeni küzdelemben a természethez fordul segítségért.

A kutya természetes étrendjének azt tekintjük, amit egy ragadozó a természetben is megtalál. A kutya egy opportunista ragadozó, gyomrának felépítése nagyban különbözik a növényevők gyomrának felépítésétől. A kutya emésztőrendszere a húst tudja legjobb hatékonysággal és legkevesebb megterheléssel hasznosítani. Többek között ennek köszönhető e közismert tény, hogy a kutyák és cicák BARF étrendre történő átállásának egyik velejárója az ürülék mennyiségének jelentős csökkenése. Ez azért van, mert ez az új, kutyára szabott étrend sokkal jobban hasznosul.

BARF = Biológiailag jól hasznosuló, megfelelő arányokkal összeállított nyers étrend.

Milyen előnyökkel jár a BARF?

A BARF etetéssel színezékek és mesterséges tartósítószerek nélküli egyedi és egyben változatos étrendet biztosíthatunk kedvencünknek. A nyers összetevők etetésével mindemellett a kutya természetes rágási igényét jobban kielégítve a fogápolást is segíthetjük.

Aki a BARF etetés mellett dönt, összeállíthatja a kész ételt akár saját maga otthon, és persze léteznek komplett, már előre összeállított menük, melyek a különböző táplálékkiegészítők és jutalomfalatok mellett most már megvásárolhatóak Győrben is, a Fehérvári úti Fressnapfban.

fressnapf.hu

Kapcsolódó témák: #állattartás | #kutya |