Hirdetés
Győr+
2012.01.21. 18:27

Baktériumölő padlót tesztel a győri kórház VIDEÓVAL!

Baktériumölő padlót fejlesztett ki a Graboplast Zrt. A különleges terméket jelenleg a győri Petz Aladár Oktató Kórházban tesztelik- tudta meg a hirado.hu.

Hirdetés

Az előzetes laboratóriumi vizsgálatok alapján a padló képes arra, hogy nagy százalékban pusztítsa el a burkolattal érintkező mikroorganizmusokat és baktériumokat – mondta az m1 Híradójának Knausz Márta klinikai mikrobiológus a tesztek után.

A padlóburkolat laborkörülmények között a kórokozók 99 százalékát 6-8 óra alatt elpusztítja. Ugyan drágább, mint a hagyományos burkolatok, de gazdaságosabb, mivel jóval kevesebb tisztítószert kell használni.

“A kórokozó baktérium vagy mikróba eltűnt a padlózatról azokon a területeken, ahol egyébként ugyanolyan higiénés rendet alkalmaztunk, mint másutt” – összegezte tapasztalatait Tamás László János, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház igazgatója.

A Graboplast két év alatt fejlesztette ki a technológiát, melynek titka a nanoezüst.

A magyar találmányt az Európai Unió több országában, valamint Amerikában, Kínában és Brazíliában is keresik. Elsősorban egészségügyi intézményekben, iskolákban, óvodákban használhatják majd.

Forrás: hirado.hu

Kapcsolódó videónkat ITT nézheti meg.

Hirdetés