Hirdetés
Győr+
2013.06.15. 21:26

Bajnokok az Omegán!

Az NB1-es bajnokcsapataink köszöntésével indult a szombat esti rendezvény. Borkai Zsolt nyárnyitó szavai után kezdődött a fergeteges Omega koncert.

Hirdetés

A Nyárnyitó egy igazi kuriózummal indult, hiszen a több tízezres tömeg szimfónikus feldolgozásban hallhatta többek között a „Nyári éjek asszonyát”. A hatásos bevezető után Szász Kitty freestyle világbajnok tartott látványos bemutatót, hogy felvezesse a bajnokaink köszöntését. A 2011-es és 2012-es címvédő szeptemberben Tokióban védheti meg freestyle világbajnoki címét. Borkai Zsolt polgármester díszoklevél átadásával köszöntötte a Bajnokok Ligája és Magyar Kupa győztes, magyar bajnok kézilabdás lányokat, a harminc év után újra bajnokságot nyert Győri ETO FC-t és a szintén bajnok és nemzetközi porondon is vitézkedő Rába ETO futsalcsapatát. A Győri Audi ETO KC korábban már átvehette a díszpolgári címet (részletek), június 15-én délelőtt Tarsoly Csaba, Vanyus Attila és Verebes József kapta meg ezt az elismerést, míg a foci- és a futsalcsapat Pro Urbe díjat kapott (bővebben).

 

Hirdetés

A polgármester úgy fogalmazott, a sport terén is emlékezetes volt ez az évad, de a most köszöntött játékosok mellett elismerés illeti a kosaras lányok, a kézilabdás fiúk és az egyéni sportolóink kiemelkedő teljesítményét is, amelynek révén Győr valóban a sport hazai fellegvárává vált.

 

 

Thomas Faustmann az Audi Hungaria ügyvezetésének elnöke hozzátette, az Audi is büszke a kézilabdásokra és a focistákra, és ígérheti, a jövőben is támogatják őket a sikerek elérésében. Martonicz Szilvia a Rába Járműipari Holding Nyrt kommunikációs vezetője a Rába ETO Futsalcsapat teljesítményéhez gratulált.

 

A köszöntés után Borkai Zsolt nyitotta meg a Négy Évszak Fesztivál nyári sorozatát. Mint fogalmazott, az elmúlt hetek az árvízi védekezésről szóltak, és a győriek ismét megmutatták az összefogás erejét. A polgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a védekezési munkákban. Mint mondta, a nehéz napok után a ma este legyen a szórakozásé. A koncert utánra tervezett tűzijáték egyébként éppen azért marad el, mert az arra szánt pénzt inkább a védekezési és helyreállítási munkákra fordítják, illetve ezzel a döntéssel is a szolidaritását kívánja kifejezni a város az árvízben érintettek irányába.

 

 

A polgármester szinte még be sem fejezte, az Omega már berobbant a színpadra, és kezdetét vette a fergeteges hangulatú koncert, amelyet tízezrek élveztek a Városháza előtt. Felcsendültek az 51 éves, világhírű zenekar legnagyobb slágerei, hiszen ki ne ismerné a Babilont, a Gyöngyhajú lányt, vagy épp a Régi csibészeket. A Városháza előtt együtt tapsolt fiatal és öreg, ezzel kezdetét vette a nyár Győrben.

 

A nyári programok további „menetrendje” itt olvasható!

 

Papp Zsolt

Fotó: Marcali Gábor

 

likeold
a fb oldalunkat