Győr+
2011.07.21. 15:13

Bábolnai baleset – Együtt a két sérült kisgyerek Győrben

Győrbe, a hároméves húgát ápoló Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállították azt a belga állampolgárságú kislányt, aki másfél héttel ezelőtt Bábolna közelében szenvedett balesetet a családjával - közölte a budapesti Heim Pál Gyermekkórház csütörtökön az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint az intenzív osztályon kezelt ötéves kislány állapota tovább javult, így szerdán átszállíthatták őt a vidéki intézménybe. Emlékeztettek arra: a győri kórház korábban felajánlotta, hogy – amint azt a kislány állapota engedi – átveszik őt, hogy a gyerekek együtt lehessenek.

A belga állampolgárságú, Koszovóból emigrált, épp rokonlátogatóba tartó család július 9-én az M1-es autópálya 88-as kilométere közelében szenvedett balesetet. A belga rendszámú személyautó Budapest felé haladt, amikor ismeretlen okból a szalagkorlátnak sodródott, az megdobta, a jármű átrepült a korláton és az autópálya Győr felé vezető oldalán egy kamionnak csapódott. Az autót vezető 28 éves nő és a mellette ülő 71 éves asszony a helyszínen meghalt, három gyermek és 33 éves apjuk súlyos állapotban került kórházba.

Az egyik gyermek, egy hétéves kisfiú, aki a balesetben agysérülést szenvedett, múlt szerdán a győri kórházban meghalt. A gyermekek apja egy héttel a baleset után halt bele sérüléseibe.

(MTI)