Győr+
2011.07.17. 10:20

Bábolnai baleset – Árván maradt a Győrben kezelt kislány

Négyre emelkedett a múlt szombaton Bábolnánál történt közúti baleset halálos áldozataink száma, miután a szerencsétlenül járt belga családból az apa is meghalt szombat reggel a Szent Borbála Kórházban - közölte Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

A 33 éves belga férfi a baleset után súlyos, életveszélyes hasi sérülésekkel került kórházba.

A szóvivő elmondása szerint a baleset műszaki szakértői véleménye még nem készült el, így továbbra sem tudni a pontos részleteket.

A belga állampolgárságú család szombaton az M1-es autópálya 88-as kilométerszelvényében szenvedett balesetet. A belga rendszámú személyautó Budapest felé haladt, amikor ismeretlen okból a szalagkorlátnak sodródott, az megdobta, a jármű átrepült a korláton és az autópálya Győr felé vezető oldalán egy kamionnak ütközött. Az autót vezető 28 éves nő és a mellette ülő 71 éves asszony a helyszínen meghalt, az apa és három gyermek súlyos állapotban került kórházba.

Az egyik gyermek, egy hétéves kisfiú, aki a balesetben agysérülést szenvedett, szerdán a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban meghalt. A fiú hároméves húgát szintén Győrben ápolják, akin az intézmény korábbi közlése szerint további műtéteket kell végrehajtani. Másik, ötéves húgát Budapesten, a Heim Pál gyermekkórházban ápolják, őt csütörtökön levették a lélegeztetőgépről.

A Belga Királyság budapesti nagykövetségén az MTI-nek szerdán elmondták, hogy a család tagjai valamennyien koszovói származású belga állampolgárok. Néhány közeli hozzátartozójuk már Magyarországon tartózkodik, hogy a család ügyeit intézze.

(MTI)