Hirdetés

Azt mutassuk meg magunkon, ami szép

Győr+
2019.01.18. 17:00

Itt a báli, a farsangi szezon, a győri hölgyek is izgatottan keresgélik a legmegfelelőbb ruhát, kiegészítőket az alkalomra. Az idei trendekről Obertolné Horváth Tímeát, győri belvárosi kereskedőt kérdeztük.

Hirdetés

„Fontos, hogy alkalomhoz illően, a különleges eseményt megtisztelve öltözzünk fel. Ne vigyük túlzásba toalettünket, maradjunk mindig a jó ízlés határain belül. Örök igazság: a kevesebb néha több” – kezdte a szakember. Nem mindegy, hogy bálba vagy farsangi mulatságba megyünk. A bálba, például a média- vagy a sportbálba hosszú, sötét színű estélyi ruhát illik felvenni a hölgyeknek, kortól függetlenül.

„Azt mutassuk meg magunkon, ami szép. Így válasszuk ki a ruhánkat és a sminkünket is” – hangsúlyozta Tímea. A hosszú, sötét estélyi ruhához körömcipő illik, ebben vonuljunk be és ebben is vacsorázzunk, de ha nem bírjuk a magas sarkút, akkor a tánchoz lecserélhetjük a cipőnket. Régen íratlan szabály volt, hogy a táskának a cipővel harmonizálnia kell, ma az a trendi, ha a táskán visszaköszön a ruha, akár egy kiegészítő, ékszer segítségével. Apropó ékszer, a sötét színű estélyi ruha önmagában is elegáns, csillogó, nem kell magunkra aggatnunk hozzá az ékszeresládikánk kincseit. Törekedjünk a harmóniára!

A jótékonysági, a szakmai, a farsangi bálokra fényes, csillogó, könnyű anyagból készült ruhákat, overallokat, de akár miniruhát is felvehetünk, és színében is választhatunk az ízlésünknek megfelelőt. Természetesen figyelnünk kell a partnerünk ruházatára is, legyen valami közös, akár színben, akár apró kiegészítőben, ami mutatja: együtt vagyunk.

A sminknél fontos, hogy eldöntsük, mit szeretnénk kihangsúlyozni, a szemünket vagy az ajkainkat. A szemhéj színe harmonizáljon a ruhánkkal. Divatos a bronz, a sötétszürke füstös szem, de a csillogó bronz, arany is jó választás lehet. A száj esetében divat az élénkvörös rúzs, aki kevésbé bátor, az csillogó szájfénnyel dobhatja fel a bordó, a sötétlila vagy éppen a rózsaszín rúzsát. Arra ügyeljünk, hogy az egyéniségünkhöz passzoljon a rúzsunk, amit éjszaka többször is frissítsünk fel.

Az alkalmi frizura elkészítését érdemes fodrászra bízni, lehet az akár egy gyönyörű konty vagy éppen feltűzött tincsek sokasága, de egy elegánsan kivasalt hosszú haj is megkívánja a szakértő kezeket, hogy a báli éjszakán igazán „egyben” legyünk, jól érezzük magunkat.

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor

Hirdetés