Az Öveges-hagyaték


2019-09-27
Előadás
Kísérletező foglalkozásokat szerveznek szeptember 27-én 9 és 18 óra között az Esterházy-palotában (Király u. 17.).
Hirdetés

A Rómer Múzeum őrzi és gondozza Öveges József professzor szellemi és tárgyi hagyatékát. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében, a Kutatók Éjszakájához kapcsolódva, kísérletező foglalkozásokat szerveznek iskolai csoportoknak délelőtt és egyéni látogatóknak délután. A művészet és tudomány kapcsolatát bárki átélheti a látványos, interaktív kísérleti bemutatóban és kísérleti eszköz barkácsolásban, kipróbálásban. A közös kísérletezés apropóját adja Öveges professzor halálának 40 éves évfordulója és a Kutatók Éjszakájával közös dátum is. A kísérleti bemutatók tematikája a lézerek, fények és világító ételek! A barkácsolás délelőtti és délutáni tematikája azonban eltér egymástól, ezért a családdal együtt is igazán érdemes visszatérni! Foglalkozás vezető: Mészáros Péter fizikatanár

Kezdési időpontok:

– 9.00 és 11.00 iskolai csoportok számára (Időtartam: 45 perc)
Részvételi díj: 500.-/fő, helyszínen fizetendő; Rómer Múzeum bérlettel rendelkező iskoláknak díjtalan.

Regisztrálni lehet szeptember 20-ig a program megnevezése mellett, a résztvevő/kapcsolattartó neve, intézménye és telefonos elérhetősége megadásával a mof.romer.gyor@gmail.com e-mail címre. Kérjük az osztályt és annak létszámát feltüntetni!

16.30 és 18.00 egyéni látogatók számára (Időtartam: 45 perc)
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni lehet szeptember 25-ig, a program megnevezése mellett, a résztvevő neve és telefonos elérhetősége megadásával: mof.romer.gyor@gmail.com e-mail címre.

Részvételi díj: 500.-/fő, helyszínen fizetendő

Hirdetés
további programok

Edwin Powell Hubble amerikai csillagász 130 éve született

Ma az ő nevét viseli többek között planetárium, iskola, aszteroida, kráter a Holdon és az 1990-ben fellőtt, a Föld körül keringő amerikai űrtávcső.

részletek
2019-11-23

Magukra öltik a reverendát

Ünnep

A szentmise főcelebránsa Veres András megyéspüspök.

részletek