Hirdetés
Győr+
2012.04.03. 12:14

Az ötcsillagos győri virágok

Mohos Júlia kedvenc virága a hortensia és a ginster. Érdemes figyelni az ízlésére, hiszen ő a március óta már ötcsillagos győri Virágház művészeti vezetője.

Hirdetés

Az idei ballagásra a legtöbben cserepes virágot választanak, valószínűleg azért, mert az olcsóbb. Természetesen azért nem mentek ki a divatból az egyedi csokrok és szalagok sem.

Hirdetés

Az idei ballagásra és Anyák napjára a friss tavaszi virágokat- jácint, tulipán, nárcisz- ajánlja Mohos Júlia, aki főiskolás évei alatt kezdett el dolgozni az öt évvel ezelőtt megnyílt üzletben. Ez a virágszalon érdemelte ki az ötcsillagos minősítést a tavasszal.

A Magyar Virágkötők és Virágkereskedők Szakmai Egyesülete régóta szeretné elérni, hogy a virágkötészet magas szinten művelt szakma legyen és európai szintűvé váljon. A tavalyi évben kidolgozott a szervezet egy részletes minősítő rendszert, melynek alapján a neves virágkötőkből álló szakmai bizottságtól kapnak besorolást a jelentkező virágüzletek.

Mohos Júlia édesanyja hívta fel a figyelmet a pályázatra, amelyre az elsők között jelentkeztek. A kiírás első részében a megadott szempontok alapján kellett bemutatniuk az üzletüket. Számított például az üzlet elhelyezkedése, alapterülete, berendezése, technikai felszereltsége, a dolgozók végzettsége, a honlap színvonala, elért eredményeik a különböző versenyeken, a tanulóképzés, a megrendelések száma, és a referencia. A második részben fényképes anyagokat küldtek a bizottságnak.

Az elültetett munka kivirágzott, ugyanis március 8-án, a nőnapi forgatag kellős közepén Gombos Attila, a bizottság elnöke személyesen utazott le a győri üzlethez és átvehették tőle az ötcsillagos virágüzlet minősítést jelentő oklevelet – elsőként a megyében.

Mohos Júlia és családja büszke a díjra, melyet megőrizni is szeretnének. Tisztában vannak azzal, hogy ezért folyamatosan dolgozniuk, fejlődniük kell.

Egy virágkötészeti szakmai nap keretében áprilisban a másik két ötcsillagos üzlet vezetőjével Budapesten kapnak lehetőséget arra, hogy a szakma képviselői előtt mutassák be az üzletüket, s további terveiket.

Kovács Veronika

Fotó: Marcali Gábor

likeold
a fb oldalunkat