Hirdetés
Győr+
2012.07.05. 13:26

Az országban másodikként használhatja a ‘Nemzeti’ megnevezést a Győri Balett- VIDEÓVAL, FOTÓKKAL

A Győri Balett mellett, csak a Magyar Állami Operaház balett társulata használhatja a nemzeti címet. Kiss János igazgató szerint a győriek az elmúlt 33 év alatt bizonyítottak, így joggal viselhetik nevükben is ezt a rangot.

Hirdetés

-Ez hihetetlen nagy felelősséggel jár és rengeteg munkát jelent, mert ahhoz, hogy ezt a megnevezést használhassuk, rengeteg kitételnek kell megfelelnünk, és ha valaki ezeket nem tudja teljesíteni, ezt a címet vissza is lehet venni tőle. Ilyen feltétel például, hogy nemcsak idehaza, de a határainkon túl is népszerűsítenünk kell a táncművészetet, ami nem újdonság számunkra, hiszen Székelyudvarhelytől Wuhanon át, egészen New Yorkig, rengeteg helyen voltunk már eddig is a tánc nagykövetei.

Hirdetés

Az évadzáró társulati ülésen azokat a táncművészeket is köszöntötték, akik éppen 20 éve tagjai a társulatnak. Cserpák Szabina pedig örökös tagja lett a Győri Balettnek:

-Nagyon meglepett ez a díj, abszolút nem számítottam rá. Éppen a minap beszélgettünk a kollégáimmal, hogy lassan én is húsz év leszek a társulatnál és fantasztikus érzés visszapillantani erre a hosszú időre. Olyan, mintha tavaly végeztem volna a tánciskolában, úgy elrepült ez a két évtized, amely alatt rengeteg gyönyörű szereppel ajándékozott meg a sors.

A művészek a következő évadban, az eredetileg 2011 őszére tervezett Zorba című film balett-változatát mutatják be Győrben. A darabot Harangozó Gyula koreografálta az együttes számára.

Kapcsolódó videónkat ITT nézhetik meg.


Pelikán Andrea

likeold
a fb oldalunkat