Hirdetés

Az országban 348 km-en van árvízvédelmi készültség

Győr+
2019.05.24. 14:03

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság legfrissebb jelentése szerint I. fokú árvízvédelmi készültség 272,86 km-en van érvényben a Duna, a Tisza, a Mosoni-Duna, a Szamos és a Kraszna bizonyos szakaszán.

Hirdetés

II. fokú árvízvédelmi készültség pedig 75,66 km-en van a Túr folyón.

A hét első felében a Duna vízgyűjtő felső területein jelenős csapadék hullott. A legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint a következő napok szárazabb időjárása után a jövő hét elején várhatóan újra csapadékosra fordul az időjárás, elsősorban az osztrák területeken. A lehullott jelentős mennyiségű csapadék hatására kialakult árhullám a Dunán Nagybajcsnál tegnap éjfélkor tetőzött a II. fokú készültségi szintet (540 cm) megközelítő 519 cm-rel vízállással. Az előrejelzések szerint Budapesten várhatóan az I. fokú készültségi szint közelében, az alsó rakpart szintje alatti tetőzéssel vonul le az árhullám, melynek tetőzése szombat éjjel valószínűsíthető. Az árhullám Komáromnál, Esztergomnál és Bajánál megközelítheti, illetve kis mértékben meghaladhatja az I. fokú készültségi szintet.

Hirdetés

Az Országos Vízjelző Szolgálat folyamatosan figyelemmel kíséri a végbemenő folyamatokat és naponta elemzi a kialakult helyzetet.

Forrás: ovf.hu

Fotó: Marcali Gábor

likeold
a fb oldalunkat