Győr+
2011.09.14. 13:03

Az olvasás népszerűsítése Győrben: Ajándék könyvek a gyerekeknek

Egy nyertes pályázatnak köszönhetően az óvodások és az alsó tagozatos gyerekek olvasást népszerűsítő csomagot kapnak. Borkai Zsolt polgármester a Bartók úti óvoda lurkóit lepte meg a könyvekkel.

Az első csomagokat Borkai Zsolt és Horváth Sándor Domonkos könyvtárigazgató adta át a kicsiknek a Bartók Béla úti intézményben. A polgármester a gyerekeknek elmondta, az óvodában a játéké a főszerep, de egy kicsit már a jövőre is készülni kell, hiszen hamar eljönnek az iskolai évek. Hozzátette, sajnos manapság kevesen szeretnek olvasni. A gyerekeknek azt tanácsolta, fedezzék fel a könyveket, majd később az olvasás örömét. Mint mondta, minden könyv egy új kaland, aminek felfedezése rájuk, a leendő olvasókra vár.

Horváth Sándor Domonkos kifejtette, az önkormányzat részt vett egy TÁMOP pályázaton, amelynek szakmai megvalósítója a Galógczi Erzsébet Városi Könyvtár. A pályázat összege tizenötmillió forint, amit olvasásnépszerűsítésre fordítanak.

A csomagok fontos része Szabó T. Anna költő könyvecskéje a Halló Lali című interaktív füzet. A történet folyamán a főszereplő elveszett könyvét kutatja a könyvtárban. Ezen kívül van benne könyvjelző, illetve a könyvtár programjait is ismertető tanév-naptár, zsírkréta.

A csomagot az alsó tagozatos és a nagycsoportos gyerekek kapják meg szeptember hónapban. A program keretében új, többnyelvű gyermekkönyvtári honlap készült, olvasást népszerűsítő vetélkedőket, drámapedagógiai foglalkozásokat és mesekuckókat szerveznek.

A program célja, hogy felkeltsék a gyerekek érdeklődését az olvasás, a könyvek iránt.

Papp Zsolt