Hirdetés
Győr+
2012.07.12. 12:17

Az olimpia utánra halasztották a balatoni öbölátúszást

Csak a londoni olimpia után rendezik meg a szombatra tervezett hagyományos balatoni öbölátúszó viadalt.

Hirdetés

A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint a hétvégén erős szél lesz a Balatonon, s várhatóan viharjelzés mellett, erős széllökésekkel egy újabb hidegfront éri el a térséget.

“Elhalasztjuk a július 14-re tervezett Öbölátúszást, ami sajnos a következő hétvégére sem tervezhető a várható nagy lehűlés miatt, így csak az olimpia után – várhatóan több londoni olimpikon társaságában -, augusztus 18-19-én kerül lebonyolításra a legrégebbi balatoni átúszóverseny” – írta sajtóközleményében Németh Zsolt főszervező.

Hirdetés

A tervek szerint a hagyományos 3,5 km-es táv indulói a balatonfüredi Hotel UNI strandjáról rajtolhatnak majd augusztus 18-án 9:30-tól 13 óráig folyamatosan. A cél a tihanyi hajóállomás melletti strand, ahol a távot teljesítők emblémás pólót kapnak. A versenyre többféle kategóriában és korcsoportban lehet nevezni, így várják az egyéni úszókat, továbbá cégek, családok, baráti társaságok csapatként jelentkezését is. Kedvezményesen előnevezni augusztus 3-ig lehet.

A rendezvény házigazdája Németh Lajos meteorológus és Zubor Attila, az egykori kiváló gyorsúszó, fővédnöke pedig Czene Attila államtitkár lesz. További információk a www.obolatuszas.hu lapon olvashatók.

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat