Hirdetés
Győr+
2012.04.17. 14:03

„Az én rendszerváltásom”

Borkai Zsolt polgármester Városháza ezüst emlékérmet adományozott Bognár Béla újságírónak.

Hirdetés

A polgármester 2012. április 17-én a Városházán adta át a kitűntetést Bognár Bélának a közéletben, a médiában és a lakóhelyén hosszú ideje végzett elkötelezett és áldozatos tevékenységéért.

Hirdetés

Borkai Zsolt polgármester úgy fogalmazott, hogy a 71 éves Bognár Béla az elmúlt időszak igazi krónikása volt, aki cikkeivel, fotóival azt a folyamatot örökítette meg, amelyen Magyarország keresztülment. A Győr-Ménfőcsanakon élő közírónak a városrész önkormányzati képviselői, Takács Tímea és Szabó Jenő is gratuláltak.

Az újságíró „Az én rendszerváltásom” című kiállítása egyébként április 24-én, kedden nyílik a Győr-ménfőcsanaki Bezerédj-kastélyban, amelyben az alkotó1988-2010 között megjelent cikkeiből-fotóiból látható válogatás.

Bognár Béla kérdésünkre elmondta, a kiállítás a cikkein, képein keresztül ad betekintést az elmúlt negyed évszázadba, a rendszerváltás máig tartó folyamatába. Hangsúlyozta, a tárlat 1988-tól mutat be írásokat, tehát az első anyagok akkor készültek, amikor még nem is ismertük azt a szót, hogy rendszerváltás.

Az író kiemelte, már ezekben, az előző rendszerben, még a Rába újságban publikált cikkekben megjelenik az a hitvallás, amit a mai napig magáénak érez, vagyis, hogy Magyarország akkor tud megmaradni, ha meg tud változni. Hangsúlyozta, ez nem politikai, hanem történelmi kérdés, hiszen Magyarország történetében már többször zajlott megújítási folyamat, amelyek nélkül hazánk nem tudott volna megmaradni önállóságában Európa közepében. Hozzátette, most nem csak szükség, de lehetőség is van a megújulásra, és úgy látja, hogy el is indult ez a folyamat.

A díjjal kapcsolatban kifejtette, örömmel tölti el az elismerés, mert azt jelenti számára, hogy másoknak is fontos volt az a munka, amit az elmúlt évtizedekben végzett. Bognár Béla azzal zárta, amíg tud, és van hozzá ereje, tevékenykedik tovább.


Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter

Papp Zsolt

likeold
a fb oldalunkat