Az átjelentkezést ne hagyjuk az utolsó pillanatra!

Győr+
2014.05.06. 10:41

Május 25-én ismét választásokat tartanak hazánkban, ezúttal az Európai Parlament magyar képviselőit választjuk meg.

A május 25-i választás tudnivalóiról április 11-i lapszámunkban számoltunk be. Ezúttal arra hívjuk fel a választók figyelmét, hogy akik átjelentkezéssel szeretnének szavazni, azok ezt ne hagyják az utolsó pillanatra, így megkönnyíthetik a saját és a választási iroda dolgát is.

 

Az országgyűlési választásokhoz hasonlóan ezúttal is van lehetőség az átjelentkezésre azoknak, akik a szavazás napján lakóhelyüktől távol tartózkodnak. Ők május 23-án 16 óráig kérhetik, hogy a szavazatukat az általuk megjelölt településen adhassák le. Az országgyűlési választások esetében a helyi választási irodáknak nagy terhet jelentett, hogy a legtöbben az utolsó pillanatra hagyták az átjelentkezést. Dr. Csörgits Lajos aljegyző azt tanácsolja, nem csak a választási irodák munkájának megkönnyítése érdekében érdemes a véghatáridőnél korábban benyújtani a kérelmet, hanem a sajátunkéban is, mert ha valamit rosszul töltünk ki, arról még időben értesülhetünk, és jut mód a javításra is. Ugyanez igaz a mozgóurna igénylésére, amit szintén május 23-án 16 óráig lehet igényelni attól a helyi választási irodától, a szavazás napján 15 óráig pedig attól a szavazatszámláló bizottságtól, ahol a választópolgár a névjegyzékben szerepel.

 

 

A Helyi Választási Iroda Választási Információs Szolgálatának elérhetőségei: Győr, Városház tér 1. telefon: 96/500-245, 500-406, 500-101, 500-103, e-mail: [email protected]

 

Papp Zsolt