Hirdetés
Győr+
2013.06.14. 09:55

Az Aglaja a nagy győztese a monte-carlói televíziós fesztiválnak

Négy díjjal Deák Krisztina Aglaja című filmje a nagy nyertese az idei monte-carlói televíziós fesztiválnak, amelyen csütörtök este jelentették be a legrangosabb európai televíziós elismerés nyerteseit. Díjat nyert az On the Spot gázai filmje is.

Hirdetés

 

Az Aglaja mindhárom kategóriában, amelyben jelölést kapott, elnyerte az Arany Nimfát, így a legjobb tévéfilmnek, a legjobb rendezőnek és a legjobb női főszereplőnek (Ónodi Eszter) járó díjat, emellett megkapta a Monacói Vöröskereszt különdíját is – olvasható a filmet a fesztiválra koprodukciós partnerként benevező RTL Klub honlapján.

Hirdetés

 

A tévécsatorna közleménye szerint a három Arany Nimfa-díjjal minden idők egyik legnagyobb televíziós sikerét érte el az Aglaja. A filmet tavaly októberben mutatták be a magyar mozik, azóta számos nemzetközi filmszemlére hívták meg.

 

Az Aglaja egy anya és lánya különös viszonyáról szól, az őket körülvevő, ideológiákkal, szegénységgel és kétségekkel átitatott világban. A mama, Sabrina egyedülálló mutatványa, hogy a hajánál lógva égő fáklyákkal zsonglőrködik. Az édesanyát féltő gyermeki rettegés által megtépázott jelent és jövőt Deák Krisztina különleges hangulatú képekkel, a rá jellemző egyedi látásmóddal ábrázolja – hangsúlyozza a közlemény.

 

A rendezőnő korábban a Jadviga párnájáért már hazavihetett egy Arany Nimfát Monte-Carlóból – emlékeztet az RTL Klub.

 

Az idei fesztiválon a dokumentumfilmes kategória díját az M1-en látható On the Spot gázai filmje nyerte el. Cseke Eszter és S. Takács András műsora a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megrendelésére készült az On The Spot: Harcosok című szériában.

 

Monte Carlóban több mint 30 éve nem kapott Arany Nimfát magyar riportfilm – hangsúlyozta közleményében az MTVA.

 

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat