Hirdetés
Fejlesztés

Új autók segítik a Kormányhivatal munkáját

Fotó: Ács Tamás
Pulai Sarolta
2020.10.30. 16:38

Ünnepélyes keretek között adták át a Győr-Moson-Sopron megyei Kormányhivatal részére a 13 új hivatali járművet amely a jövőben a hivatal munkatársainak a munkáját segíti és könnyíti meg.

Hirdetés

A hat darab Suzuki Vitara személygépjármű és a négy darab Toyota Hilux terepjáró az Agrár és Vidékfejlesztés Támogató Főosztály munkáját segíti. Kettő darab Skoda Fabia az építési és örökségvédelmi feladatokat ellátó osztály, valamit egy darab Skoda Fabia a Családtámogatás és Társadalombiztosítási Főosztály munkáját könnyíti a jövőben.

A közbeszerzés során számos szempontot megvizsgáltak, annak érdekében, hogy a terepviszonyoknak, a nagy távolságoknak a léküzdésére a lehető legcélszerűbb környezetbarát és energiatakarékos járműveket szerezzék be.

Hirdetés

Dr. Nagy István agrárminiszter, az átadón hangsúlyozta, nagy nap a mai az agrár közigazgatásban.Nem csak Győr-Moson-Sopron megyében, hanem az országban mindenütt új járműveket kapnak a kormányhivatal dolgozói. Azt is figyelembe vettük, hogy a kiválasztott járművek kötődjenek a hazai gépjárműiparhoz. Ha az állam beruház és fejleszt ezeket a szempontokat veszi figyelembe, hiszen ezáltal is a hazai munkahelyeket támogatja.” Az agrárminiszter hozzátette, hogy a huszonegyedik században az élet olyan kihívások elé állítja a kormányhivatalban dolgozókat, hogy azonnali reakcióra van szükség.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, a jó munkakörülményekhez tartozik minden olyan eszköz, amely a megfelelő munkavégzést segíti, s ilyen a szolgálati jármű is.

A gyors és precíz munkavégzéshez hozzájárulnak a gépjárművek is, mivel a hivatal dolgozói rengeteg időt töltenek terepen. Ezek a modern gépjárművek megkönnyítik az intézmény dolgozóinak mindennapi munkáját. De hiába a jó technikai eszköz, ha nincs hozzá kiváló munkát végző ember. A megyében dolgozó kormányhivatali emberek tudása és szakképzettsége kiemelkedő helyen van az országban.”

Dr. Nagy István és Simon Róbert Balázs jelképesen adták át a kormányhivatal embereinek az új szolgálati jármű kulcsait és jó, sikeres és eredményes munkát kívántak mindenkinek.

Széles Sándor megyei kormánymegbízott az esemény zárásaként elmondta, egy régi álom vált valóra azzal, hogy lecserélődött a gépjárműpark. Az új gépjárművek hatékonyabb és gyorsabb ügyintézést tesznek lehetővé, hétfőn pedig már szolgálatban is állítják őket.

Kapcsolódó témák: #fejlesztés |
likeold
a fb oldalunkat