Hirdetés
Győr+
2012.05.14. 15:38

Ausztriában népszerűsítik városunkat

Győr is részt vesz a Rot-Weiß-Rot in Ungarn szlogen alatt futó turizmusmozgalomban, amelynek lényege, hogy az ausztriai magyarok osztrák ismerőseiknek ajánlják Magyarországot, mint turisztikai célországot…

Hirdetés

A Magyar Turizmus Zrt a bécsi nagykövetség márványtermében indította útjára rendhagyó turizmusmozgalmát, ahol arra buzdították az ausztriai magyar diaszpóra megjelent képviselőit, csatlakozzanak a Rot-Weiß-Rot in Ungarn szlogen alatt futó turizmusmozgalomhoz, legyenek a hazai turizmus nagykövetei, és ajánlják osztrák ismerőseiknek Magyarországot.

Hirdetés

Az iroda becslései szerint a kezdeményezés hozadéka már rövidtávon évi 10 ezer pótlólagos osztrák vendégéjszakát generálhat a hazai szálláshelyeken, középtávon pedig ennek háromszorosa a cél. Az Ausztriában élő magyarok számát mintegy 200 ezer főre becsülik, így a kezdeményezés jelentős mozgósító erőt képviselhet.

A rendezvényen a győri önkormányzat is képviseltette magát, hiszen városunk turisztikai programcsomagjaival vesz részt a kezdeményezésben, illetve kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít a Győri Látogatóközpont ajándékboltjában.

Jakab Petra a győri polgármesteri hivatal turisztikai referense lapunknak elmondta, a város örült a felkérésnek, hiszen a német turisták mellett az osztrák vendégek is nagy számban látogatják Győrt. „Fontos feladatunknak érezzük, hogy gyönyörű városunkat minél több külföldi turista is megismerje, erre kiváló alkalom a városi programcsomagok népszerűsítése, amelynek segítségével a látogatók ízelítőt kaphatnak Győr széleskörű kínálatából.”

A mozgalom legfőbb kommunikációs platformja a http://www.facebook.com/rwr.ungarn. címen érhető el.

Papp Zsolt

likeold
a fb oldalunkat