Győr+
2011.07.06. 10:57

Ausztriában lopó fiatalok pere kezdődött meg Győrben

Ausztriai bolti és kerékpárlopásokkal vádolt kilenctagú, részben fiatalkorúakból álló társaság pere kezdődött meg szerdán a Győri Városi Bíróságon; négyüket állatkínzással is vádolják.

A vád szerint a soproni nevelőintézetben összerázódott társaság tagjai jellemzően a burgenlandi Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) és Nagymartonban (Mattersburg), egyes esetekben Sopronban követtek el bolti lopásokat; belépés előtt megbeszélték, mit akarnak zsákmányolni.

A tavaly januárban kezdődött kéthetes, majd ősszel folytatódó sorozat alatt vittek ruhaneműt, parfümöt, szalámit, csokoládét, egyszer robogót, többször pedig kerékpárt is loptak; ezzel több millió forintos kárt okoztak.

A másik vád szerint a csapat négy tagja tavaly októberben a bécsújhelyi vasútállomáson egy kismacskát talált, egyikük gázsprayvel lefújta, másikuk meggyújtotta, majd az égő állatot eltaposta; a macska elpusztult.

A tárgyaláson elhangzott: a bíróság várhatóan még két további napon tárgyalja az ügyet. Az eljárás a jövő hétfőn folytatódik.

(MTI)