Hirdetés
Győr+
2012.02.01. 14:48

Átigazolási körkép – Dzsudzsák a 17. legdrágább a szezonban

A nyári átigazolásokat is beleszámítva - a transfermakt.de honlap adatai szerint - Dzsudzsák Balázs volt a 17. legdrágább játékos a 2011/12-es szezonban.

Hirdetés

A honlap szerint a Dinamo Moszkva 19 millió eurót fizetett a magyar válogatott szélsőért – más források szerint ennél kisebb összegről, 14-15 millió euróról van szó, a Reuters pedig 19 millió euróval számol -, ezzel olyan játékosokat előz meg a listán, mint például az uruguayi Edinson Cavani (Napoli, 16 millió euró), a montenegrói Mirko Vucinic (Juventus, 15 millió euró) vagy Bojan Krkic (AS Roma, 12 millió euró). A szezon “legjobbja” Kun Agüreo volt, akiért a Manchester City 45 millió eurót sem sajnált.

Dzsudzsák – aki a téli időszak legdrágábbja címet is bezsebelte – ráadásul még nyári átigazolásával is bekerült a legjobbak közé, ugyanis az Anzsi Mahacskala 14 millió eurót fizetett a PSV Eindhovennek, ez a listán a 27. összeg.

Az átigazolási csúcsot továbbra is Cristiano Ronaldo tartja, a portugál aranylabdás 2009-ben 94 millió euróért igazolt a Manchester Unitedből a Real Madridba. A második helyen a francia Zinedine Zidane 2001-es Madridba költözése áll, 73,5 millió euró ellenében.

A goal.com című honlap is összeállított egy listát a téli átigazolásokról, Dzsudzsákot a hetedik helyre rangsorolta a “legnagyobb fogások” között. Itt a brazil Thiago Motta vezet, aki az Internazionalétól a Paris Saint-Germainhez igazolt.

(MTI)

Hirdetés