Győr+
2011.08.18. 17:14

Átadták Nyúl község első bölcsődéjét

Átadták a csaknem 4200 lakosú Nyúl község első bölcsődéjét csütörtökön; a több mint 100 millió forintos beruházást a kedvező demográfiai mutatók tették szükségessé - mondta Schmiedt Henrik független polgármester az avatás előtt az MTI-nek.

A településvezető ismertetése szerint évente 40-50 gyermek születik a faluban. A községfejlesztési stratégiát nagyban meghatározza, hogy sok fiatal teremti meg otthonát a Győr közeli faluban. A település gyermekjóléti hálózata az új bölcsödével vált teljessé – mondta a polgármester.

Az uniós előírásoknak megfelelő intézmény létrehozásához 75 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv regionális operatív programjának keretében. Ezt az összeget 40 millió forint önrésszel egészítette ki a helyhatóság. A bölcsőde 24 gyermek befogadására alkalmas.

A polgármester szólt az előző évek fejlesztéseiről, így a korábban elkészült, hat csoporttal működő óvodáról és a megújult általános iskoláról. Utóbbit tavaly 100 millió forintból akadálymentesítették, fűtését korszerűsítették. Ehhez a beruházáshoz is nyertek 40 millió forint uniós támogatást.

(MTI)