Győr+
2011.10.20. 15:10

Átadták az idei Arany Hangya Díj hulladékgazdálkodási elismeréseket

A Győri Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás a regionális kategóriában elnyerte 2011-ben az Arany Hangya-díjat, amely a hulladékgazdálkodás területén kiemelkedő tevékenységet folytató települési önkormányzatok, önkormányzati társulások és diákok rangos kitüntetése.

Az Arany Hangya Díj kitüntetettjei között olyan önkormányzatok kaptak elismerést, amelyek a környezet és fenntarthatósági szempontokat szem előtt tartva a korszerű hulladékgazdálkodási szemléletet próbálják érvényesíteni. Az egyetemi kategóriában pedig olyan dolgozatot díjaztak, amely a már lerakott hulladékból próbál visszanyerni minél több hasznos anyagot.

A környezetvédelmi szervezetek és a Megyei Jogú Városok Szövetsége támogatásával 2009-ben alapított Arany Hangya Díjat 2011-ben harmadik alkalommal adták át a környezetvédelmi kiválóság elismerésére a hulladékgazdálkodás területén.

Regionális kategóriában Győri Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás nyerte a díjat, ami Sági Géza, a GYŐR-SZOL Zrt. elnök-vezérigazgatója vett át.