Győr+
2012.06.05. 17:48

Átadták a „Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérem” díjat

A Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódva a városházán 2012. június 5-én adták át a „Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérem” díjat.

A „Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérem” díjat Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése 1999-ben alapította. Az elismerésben Győr város környezetvédelméért kimagasló munkát végzett természetes vagy jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság részesíthető. Évente egy díj adományozása történik a Környezetvédelmi Világnapon. A díjat a Városstratégiai Bizottság adományozza.

Dr. Sík Sándor a Városstratégiai Bizottság elnöke Juhász Jánosnak, a VIDRA Környezetgazdálkodási Kft. Ügyvezető igazgatójának adta át a díjat, aki közösségteremtő munkájáért, a környezeti károk felszámolása, ezen belül is az azbesztmentesítési, szennyvíztisztítási, talaj-és talajvíz tisztítási technológiák kifejlesztése, alkalmazása, továbbá a környezetvédelmi és vízgazdálkodási tervezés, tanácsadás és a szakértői feladatok magas színvonalon történő ellátása területén végzett munkájának elismeréseként vehette át a kitüntetést.

Papp Zsolt

Fotó: Szigethy Teodóra