Győr+
2011.09.29. 10:22

Áramütés Dabroncon – Testének 30-40 százaléka megégett a Győrbe szállított sérültnek

Mélyaltatásban tartják a dabronci balesetben, a 20 ezer voltos áramütés következtében a legsúlyosabban megsérült férfit a veszprémi kórházban - tájékoztatta Rácz Jenő, a kórház főigazgatója csütörtök reggel az MTI-t. Műtét vár a Győrbe szállított sérültre is, testének 30-40 százaléka megégett.

A férfi állapota továbbra is válságos, a délelőtt folyamán megpróbálják felébreszteni, hogy pontosabb képet kapjanak a sérüléseinek mértékéről – mondta a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója. A középkorú férfit az újraélesztését követően mentőhelikopterrel szállították a veszprémi kórházba.

Az ajkai Magyar Imre Kórház sürgősségi osztályának ügyeletese csütörtökön elmondta, hogy a hozzájuk érkezett két beteg állapota továbbra is stabil, ők ébren vannak. Megfigyelésre továbbra is az intenzív osztályon tartják őket, de állapotukról a kórház a betegek kérésére bővebb felvilágosítást nem adott.

A baleset győri kórházba szállított sérültje nincs életveszélyben, de az áramütés következtében a testén 30-40 százalékos égési sérüléseket szenvedett – közölte szerdán Oláh Attila, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója, hozzátéve, hogy az égésplasztikai osztályon további műtét vár a betegre.

A Veszprém megyei Dabroncon hat munkást ért áramütés szerdán, amikor egy épülő ipari csarnok festésén dolgoztak. A fémvázas festőállványt az épület homlokzata elé akarták tolni, ám az elérte a fölötte csaknem nyolcméteres magasságban húzódó magasfeszültségű vezetéket. Ketten a helyszínen meghaltak, négy munkást kórházban ápolnak.

A rendőrség az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz, és a megyei kormányhivatal munkavédelmi szervének munkatársai is vizsgálják a halálos munkabaleset körülményeit.

(MTI)