Hirdetés
Győr+
2018.11.27. 15:03

Angyalok a győri belvárosban

Angyalok a belvárosban elnevezéssel idén is jótékonysági kampányt indít a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Győri Bevásárló Utcák Alapítvány. A program célja, hogy a belvárosi iparosok, kereskedők megmutassák, szerintük Győr élénk, izgalmas, kereskedelmi helyszín, ahol az üzletek és a vásárlók is élen járnak a társadalmi felelősségvállalásban.

Hirdetés

Kocsis Tibor, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány alelnöke az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón elmondta: a kampány lényege, hogy november 29. és december 23. között adománygyűjtő „perselyeket” helyeznek el az akcióhoz csatlakozott közel 20 üzletben. A jószándékú vásárlók pedig bedobhatják a visszajárót, vagy ha módjukban áll, a jótékonyságra szánt összeget.

 

Hirdetés

Kocsis Tibor, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány alelnöke


Az így befolyt összegből az alapítvány rászoruló, szakmát tanuló diákokat kíván támogatni, pályázat útján. Idén rengeteg pályázat érkezett, ezért a kuratórium úgy döntött, négy diákot is támogatni kíván. Elsősorban azt a nehézsorsú, fodrásznak tanuló 15 éves lányt, aki a Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma növendéke. Kallóné Mikola Éva, az intézmény nevelési igazgató-helyettese portálunknak elmondta, hogy a kislányt a nevelőszülei most adták vissza állami gondozásba, ami nagyon megviselte, de elkötelezett, hogy szakmát szerezzen. Az alapítvány a szakmai munkájához szükséges eszközök beszerzésével szeretné támogatni a kislányt.

 

Kallóné Mikola Éva, nevelési igazgató-helyettes


„Ezen kívül még három iskola pályázatát támogatjuk, további társszerveztek bevonásával és a kapcsolati tőkénk kihasználásával, hogy segíthessünk a pályázatokból megismert nehéz körülmények között élő diákoknak” – hangsúlyozta Kocsis Tibor.

Kalmárné dr. Hollósi Erika, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára arról tájékoztatott, hogy a kamara elsődleges célja, olyan programok szervezése, amelyek a vállalkozók érdekeit szolgálják, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány programjai pedig a társadalmi felelősségvállalást tartják szem előtt, amelyhez partner a kamara.

 

Ilyen angyal figurával hálálják meg az adakozást

 

Az adakozó vásárlókat az alapítvány egy angyalka figurával ajándékozza meg az üzletben, ezzel köszönve meg a segítségét – az Angyalok a belvárosban szlogen szerint.

 

Földvári Gabriella
fotó: O. Jakócs Péter

 

 

likeold
a fb oldalunkat