Hirdetés
Győr+
2016.03.03. 11:19

Amorim három évig Győrben marad, Kovacsics távozik

A belső posztokon két távozó, egy érkező és egy szerződés hosszabbítás a Győri Audi ETO KC jövő évi keretében.

Hirdetés

Távozik Linn Sulland és Kovacsics Anikó, új játékosként pedig érkezik a már bejelentett Nora Mörk, továbbá három évre szerződést hosszabbít Eduarda Amorim.

 

Hirdetés

A lejáró és opciós szerződésű játékosok közül a korábban bejelentett Heidi Löke és Tóth Gabriella mellett Eduarda Amorim is meghosszabbította szerződését a Győri Audi ETO-val. A 29 éves brazil játékos 2009 óta erősíti a Győri Audi ETO-t, amellyel azóta két Bajnokok Ligáját, öt magyar bajnoki címet és hat Magyar Kupát nyert. Duda az ETO-ban teljesedett ki világklasszissá, amelynek eredményeképpen az IHF a 2014. év legjobb női játékosának választotta. Játéka egyaránt meghatározó mind a csapat védelmében, mind támadásaiban. 2014 őszén súlyos térdsérülést szenvedett, amelyből fél év kihagyást követően 2015 nyarán tért vissza a csapatba, és meccsről meccsre, folyamatosan növekvő önbizalommal újra elérte régi csúcsformáját. „Nagyon büszke vagyok, hogy továbbra is Győrben játszom, kivételes lehetőség számomra, hogy Európa egyik legjobb csapatának tagja lehetek.” – nyilatkozta Amorim. „Számomra hatalmas motiváció, hogy egy olyan klubban játszom, amelynek esélye van megnyerni a legrangosabb klubtrófeát, a Bajnokok Ligáját, és bízom benne, hogy ehhez jómagam is hozzá tudok tenni. Az ETO-ban nagyon élvezem a játékot, és úgy érzem, folyamatosan tudok még fejlődni. Számos klasszis játékosunk van, és csodálom azt a professzionalizmust, amely a klubvezetést jellemzi. Emellett nagyon fontos számomra az is, hogy a szurkolóinkra mindig minden mérkőzésen és helyzetben számíthatunk. Úgy érzem, a legjobb döntés volt hogy itt maradjak, boldog vagyok, hogy az ETO-ban folytathatom a karrieremet!” – fejezte ki motivációját a világklasszis átlövő.

 

A csapatból távozik a korábban nyilvánosságra hozott Linn Sulland, illetve Kovacsics Anikó is, aki a Ferencvárosban folytatja pályafutását, a klubvezetés mindkettejüknek sok sikert kíván további karrierjéhez! A klub három évre szerződést hosszabbított a balkezes átlövő Planéta Szimonettával, aki egyúttal kölcsönszerződés keretében a jövő szezontól a Thüringer csapatában játszik.

 

A Klub két fiatal tehetséggel is kétéves szerződést kötött: a Mosonmagyaróváron játszó jobbátlövő Kiss Nikolettel és a balszélső Puhalák Szidóniával. Közülük Szidónia nyártól már az ETO-val készül, Kiss Nikolett pedig még egy évig Mosonmagyaróváron marad kölcsönben. A szélső pozíciókban még további tárgyalások zajlanak, a végleges felállást azok lezárását követően teszi közzé a klub.

 

A klubelnök Kelecsényi Ernő az alábbiak szerint nyilatkozott a jövő évi tervekről és keretről: „Klubunk rövid és hosszú távú célja, hogy a Győri Audi ETO Európa egyik vezető csapata maradjon, és minden évben eséllyel induljunk a hazai trófeák valamint a Bajnokok Ligája versenysorozat megnyerésére. Játékoskeretünket ehhez igazítjuk ezúttal is, figyelve arra, hogy korábbi sikereink aktív részesei lehetőség szerint a keretünk tagjai maradjanak. Mellettük igyekszünk egyrészt világszínvonalú új tagokkal erősíteni, és egyúttal a saját utánpótlásunknak is folyamatos lehetőséget biztosítani a felnőtt keretbe kerüléshez.”

 

likeold
a fb oldalunkat