Hirdetés
Győr+
2016.04.01. 18:59

Álomszerű összefogás volt a győri Kantharosz Gálán

A Richter Teremben tartották meg tegnap az immár hagyománnyá vált Kantharosz Gálát, amely a jótékonyság jegyében telik. Az idei évben minden előzetes reményt túlszárnyalt az összeg, amelyet fiatal rászoruló tehetségek és olyan szervezetek kapnak, akik gyermekekkel foglalkoznak.

Hirdetés

A zenés borárverést idén már hetedik alkalommal rendezték meg és eddig mindannyiszor a Richter Terem adott otthon az exkluzív estének, amely mára már az egyik legkomolyabb társadalmi eseménnyé nőtte ki magát a régióban. A jótékony rendezvény híre egyébként már jó ideje országos. Nem véletlen: ekkora összefogást ritkán látni, szinte példátlan az, amelyet az Európai Borlovagrend Győri Legátusa, a győri Lions és Rotary klubok, valamint a Győri Filharmonikus Zenekar hajt végre, most már évről-évre.

A hangulat már az előtérben, a gálára várva is remek volt, rég nem látott ismerősök, vagy éppen baráti társaságok üdvözölték egymást. Ahogy mondani szokás: szinte mindenki eljött, aki számít. Az este folyamán a két műsorvezető Borbás Marcsi és Rákóczi Ferenc, ismert médiaszemélyiségek voltak, akik eleganciájukkal és finom humorukkal fűszerezték meg a különleges estét.

Hirdetés

 

A jótékonysági árverésen egyébként 14 tételt mutattak be, amelyekre lehetett licitálni. Köztük voltak olyan különlegességek, mint a Szigetköz lelke pálinkaház 10 literes cserépedényben tárolt szilvapálinkája (nyitóképünkön éppen ezt a tételt mutatják be) vagy éppen egy 1956-os évjáratú Tokaji Aszú. Az árverés izgalmasra sikerült, sokan szerették volna megszerezni ezeket a ritkásaggokat, azonban most is csak egy nyerhetett.


A licit nyertesei a színpadon
Fotók: Váczy József

Az est fényét ha még lehetett fokozni, akkor azt megtette a Győri Filharmonikus Zenekar, akik méltán világhírűek. Most olyan népszerű zeneszerzők műveiből válogatott összeállítással örvendeztették meg a közönséget, mint a keringőkirály Strauss, vagy éppen Csajkovszkij és Schumann.

A jótékony célra összegyűlt összeg egyébként a jegybevételekből, a támogatók segítségéből és természetesen a licitekből állt össze. Az gála végére majdnem 12 millió forint gyűlt össze. Ezt az igencsak nem csekély segítséget számos hasznos, fejlesztő, segítő és szórakoztató célra költik el. Minden esetben olyan beruházásra fordítják, amellyel segítő kezet nyújthatnak az arra érdemeseknek.

HAK

likeold
a fb oldalunkat