Győr+
2012.01.31. 14:10

Ajándékokkal várta az első érdeklődőket a látogatóközpont-FRISSÍTETT

A Győri Látogatóközpont nyitását hosszú sor várta. Az ideérkezők betekinthetnek a kulisszák mögé, illetve ETO játékosokkal is találkozhatnak. Jöjjön el Ön is!

Aki ma ellátogat a Baross Gábor u. 21-23. szám alatt megnyílt Győri Látogatóközpontba, 14:00, 15:00, 16:00 és 17:00 órakor betekintést nyerhet a kulisszák mögé, 17:00-18:00 óra között pedig az ETO játékosok dedikálnak az ajándékboltban.

Az első húsz jelentkezőnek ingyenes belvárosi idegenvezetés járt, a legkisebbek a Győri Mesekönyvem című foglalkoztató kiadványt kaptak, a szerencsések között pedig értékes ajándékokat sorsolnak ki szombaton.

Tóthné Kardos Krisztina, a Látogatóközpont vezetője elmondta, a térség fogadószobájaként üzemel majd a Baross úti központ, melynek emeletén a Tourinform iroda is méltó helyen várhatja a látogatókat.

Az igazgatónő kiemelte még, hogy a földszinti shopban Győrrel kapcsolatos szuvenírek kaphatók, illetve tervezik, hogy áprilistól pénzváltó is működjön itt.

A látogatók kvízt tölthetnek ki, a helyes megfejtők között ajándékcsomagokat sorsolnak szombaton.

Az elsők között fedezte fel a Látogatóközpontot Darvas Gyuláné, aki elmondta, bár még nem nézett teljesen körbe, már most tudja, hogy invitálni fogja külföldi barátait a Látogatóközpontba. Darvas Gyuláné ugyanis Ausztriában élt évekig, fia ma is Bécsben zenél, így gyakran megfordulnak náluk határon túli vendégek.

„Sok természeti kincs van a környéken, amikről nem is tudunk, ez a tér jól összefogja látványosságokat, az itt található prospektusok is hasznosak” – mutatott rá, és hozzátette, győri családok is kaphatnak ötleteket, hogy a környéken merre tehetnek kisebb-nagyobb kirándulásokat.

Paár Claudia és Gunyhó Dávid a szuvenírek között nézelődött. Nagyon tetszik nekik a központ, hogy összefoglalja a város és a környék nevezetességeit.

Claudia elmondta, édesapja éttermet vezet Győrben, előfordul, hogy érkeznek hozzájuk vendégek Svájcból, nekik is ajánlani fogják a látogatóközpontot. De a lány cserediák osztálytársának is javasolni fogja, nézzen be ide.

Keszeg Viktor szakmai szemmel nézegette a látogatóközpont kínálatát, az Apáczai Karon tanul turizmus és vendéglátás szakon. A férfi a Hotel Famulusban gyakornok, ezentúl a vendégeket ide irányítják tanácsért. Viktor szerint itt olyanok is találhatnak meglepő ajánlatokat, akik már évek óta Győrben élnek.

A fiatal nagyon jó ötletnek találja a shopot, ezért szerinte megérné még a jövőben tovább bővíteni a kínálatot.

A Látogatóközpontba a 17 órakor kezdődő dedikálásra érkeztek a győri ETO futsal és nagypályás futballcsapat játékosai. A visitor center munkatársai körbevezették a sportolókat a létesítményben, amelyben helyet kapott egy „ETO-sarok” is. A zöld-fehér színekben pompázó helyiség a jövőben közönségtalálkozók és sajtótájékoztatók helyszínéül szolgál majd.

A körséta után a focisták a Látogatóközpontról beszéltek portálunknak.

Völgyi Dániel szerint sok embert vonz majd ez a központ, nagyon hasznosnak találja az itt elérhető információkat. A sportoló szegedi származású, ezért ott élő családtagjainak, barátainak szívesen megmutatná ezt a létesítményt, hogy részletesebb képet kapjanak Győrről. Dániel úgy gondolja, hogy a települést pozitívan minősíti, hogy nagy figyelmet fordít a turizmusra, illetve a győri labdajátékok népszerűsítésére.

Dudás Ádámnak egyformán tetszett a központ stílusa és azok az értékek, amiket a visitor center képvisel és közvetít. Mindenkinek ajánlaná a Látogatóközpont megtekintését, de elsősorban azoknak, akik kevésbé ismerik Győrt. A focista elmondta, hogy a környező településekre még nem látogatott el, de a győri folyók mentén szívesen fut.

A futballisták örömmel próbálták ki a virtuális biciklit, amellyel Győr utcáit „rótták”.