Advent Győrben 2019


2019-11-28 - 2019-12-22
Győr
Fesztivál
ingyenes program
A megnyitó ünnepség november 29-én 17 órakor kezdődik a Széchenyi téren.
Hirdetés

Az Advent Győrben varázslatos környezetben, különleges kulturális és gasztronómiai programkínálattal várja az érdeklődőket. A fesztivál ideje alatt Győr a fények városaként ejti ámulatba vendégeit.

Az ünnepi kivilágítás részeként idén is lesz különleges fényfestés és homokanimáció a Széchenyi téren, felállítják mindannyiunk karácsonyfáját, újra szállítja gyerkőc utasait a kisvasút, kitárja lapjait az óriás mesekönyv, lesz korcsolyapálya és körhinta is, és természetesen a betlehem is a karácsony közeledtére emlékeztet.

November 29. 17.00
Széchenyi tér
Advent Győrben megnyitója
A z ünnepi műsor keretében az Advent Győrben programsorozatot Dr. Fekete Dávid, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitja meg. A beszédet követően felgyúlnak az adventi fények, és megtekinthető az új fényjáték a téren. A megnyitón közreműködik a Liszt Ferenc Zeneiskola kórusa, és Mujahid Zoltán énekes.

NOVEMBER 29. – DECEMBER 23.
Széchenyi tér
ADVENTI FÉNYJÁTÉK
Különleges fényfestés a Széchenyi tér épületein és adventi fényjáték a rendház falán.
Hétfőtől csütörtökig: 17:00, 18:00, 19:00, 20:00
Péntek, szombat: 17:00, 18:00, 19:00, 20:00, 21:00
Vasárnap: 17:00, 18:00, 20:00, 21:00

NOVEMBER 29. – DECEMBER 23.
Széchenyi tér
CSILLAGSZÓRÓ JÁTSZÓTÉR
A játszótér nagyméretű fajátékai adventi hangulatban, ünnepre készülő dekorációkkal várják a gyerekeket. Az izgalmas játékok között lesz óriás diótörő, havas téli minigolf, fenyőlabirintus, háromdimenziós hóemberépítő, téli memóriajáték, hógolyó-leguruló és sok más meglepetés.
Csütörtöktől vasárnapig: 10:00-20:00

November 29. 18.00
Dunakapu tér
Adventi Jégvarázs – jégrevü
A Győri Nemak‒Dana ETO HC Műkorcsolya Szakosztálya előadásában.

NOVEMBER 29. – FEBRUÁR 23.
Dunakapu tér
KÖZÖNSÉGKORCSOLYA
Várják a korcsolyázni vágyókat az alábbi időpontokban:
H–Cs: 10:00–20:00 óra között (a turnusok kezdési időpontja:
10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00; időtartama: 90 perc)
P–V: 10:00–22:00 óra között (a turnusok kezdési időpontja: 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:30, 20:30; időtartama: 90 perc)
Korcsolyaoktatás: Sz–V: 9:00–10:00 óra között
Karácsonyi nyitvatartás:
december 24.: 10:00–16:00 óra között
december 25.: 14:00–20:00 óra között
december 26.: 10:00–20:00 óra között
Szilveszteri nyitvatartás:
december 31.: 10:00–2:00 óra között
2020. január 1.: 14:00–20:00 óra között
Belépő: diák: 800 Ft, felnőtt: 1000 Ft
A helyszínen korcsolyabérlési lehetőség biztosított.

November 30. 17.00
Széchenyi tér
Jász Andris és Koós-Hutás Áron adventi koncertje
A nem szokványos zenei est főszerepében energikus szaxofon- és trombitaszólamok találkoznak, vetélkednek egymással, hogy aztán a swing és az ünnepi dallamok hullámain egybefonódva magukkal ragadják a közönséget. Adventi fúvószene különleges csomagolásban, remek kísérőzenekarral.

November 30. 18.00
Dunakapu tér
Műkorcsolya- és hokibemutatók

December 1. 15.30
Széchenyi tér
„Ég a gyertya, ég” – az Aranykapu Zenekar koncertje
Adventi hangulatú dalokkal, Mikulás- és karácsonyváró, interaktív koncerttel várja a családokat az Aranykapu Zenekar.

December 1. 17.00
Széchenyi tér
Adventi gyertyagyújtás
A meghívott vendég és a gyertyát meggyújtja: dr. Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke. Köszöntőt mond: dr. Lanczendorfer Zsuzsanna, a Széchenyi István Egyetem docense, néprajzkutató. A műsorban fellépnek: a CANT’ART Énekegyüttes Müllerné Balogh Eszter vezetésével, verset mondanak a Kazinczy Ferenc Gimnázium diákjai.

December 1. 18.00
Dunakapu tér
Adventi Jégvarázs – jégrevü
A Győri Nemak‒Dana ETO HC Műkorcsolya Szakosztálya előadásában.

December 2. 19.00
Széchenyi István Egyetem Hangversenyterme (Zsinagóga)
Falusi Mariann – Királyok és Királynők
Nagy a tolongás a trón körül, a swing királya, a pop királya, a soul királynéja, Király Linda, Prince, Queen, King Crimson és a többiek, bubik, dámák, királyok – az a közös bennük, hogy valamennyien ászok. Éljen a zenében az arisztokrácia, jó dolgunkban nem érjük be másokkal, csakis a legjobbakkal! A megidézett királyok és királynők: Queen, Abba, Cher, Michael Jackson, Frank Sinatra, Madonna, Király Linda, Louis Armstrong, Kings of Leon és még sorolhatnánk. A zenekar: Falusi Mariann – ének; Révész Richárd – zongora; Frey György – basszusgitár; Schneider Zoltán – gitár; Csányi István – szaxofon, vokál; Berdisz Tamás – dob.
Belépőjegy: 2.000,- Ft

December 6. 17.00
Széchenyi tér
Éliás Gyula Jr. ünnepi koncertje
Az adventi hangulatot a mézeskalács és a forralt bor illata mellett az énekes örökzöld dallamai garantálják. Különleges hangján megszólal többek között a Hallelujah, az Úgy lennék, a Sweet little Jesus boy és a Wham! karácsonyi világslágere is magyarul, Lesz minden! címmel.

December 6. 18.00
Dunakapu tér
Műkorcsolya- és hokibemutatók

December 7. 15.00
Széchenyi tér
Betlehemes találkozó
Az adventi ünnepkör kiemelkedő eseményét, a betlehemezés hagyományát elevenítik fel játékukkal az ország különböző tájegységeiről érkező csoportok.

December 7. 17.00
Széchenyi tér
Seres Brothers adventi műsora
A Fivérek zenekar két frontembere, Seres Krisztián és Seres Róbert hozta létre ezt a formációt. Az együttes mottója az is lehetne: „Minden, ami latin”. Műsorukban ezúttal elhangzanak igazi klasszikus karácsonyi dalok, mint a Száncsengő, Ha elmúlik karácsony, Last Christmas…

December 7. 18.00
Dunakapu tér
Műkorcsolya- és hokibemutatók

December 8. 15.30
Széchenyi tér
Gólyalábas ünnepváró betlehemi királyok…
Különlegesen látványos, vásári jellegű utcaszínházi előadás minden korosztálynak! Az előadásban gólyalábas akrobatika és különleges fényzsonglőr technika is megcsodálható. A játék során megjelennek a Napkeleti Királyok: Gáspár, Menyhért és Boldizsár, akik a folyton tréfás kedvű pásztorokkal és a közönséggel együtt útnak indulnak, hogy megkeressék az újszülött kis Jézust és ajándékaikkal köszöntsék őt…

December 8. 17.00
Széchenyi tér
Adventi gyertyagyújtás
A meghívott vendég és a gyertyát meggyújtja: Németh László pápai prelátus, püspöki helynök. Köszöntőt mond: Dr. Cseh Sándor, a Győri Egyházmegye Püspöki Vagyonkezelő igazgatója. A műsorban fellép: a Ménfőcsanaki Bezerédj Kórus.

December 8. 18.00
Széchenyi tér
Betlehemes
Az Apor Vilmos Iskolaközpont diákjainak műsora.

December 8. 18.00

Dunakapu tér
Adventi Jégvarázs – jégrevü
A Győri Nemak‒Dana ETO HC Műkorcsolya Szakosztálya előadásában.

December 9. 19.00
Richter Terem
Király Viktor és Király Linda ünnepi koncertje
Király Linda és Király Viktor énekesek és dalszerzők is, akik a nemzetközi porondon is megmutathatták már magukat. Linda rengeteg nagy névvel dolgozott együtt az évek során, egyik közreműködését Grammy-díjra is jelölték, míg Viktor a 2008-as Megasztár győzelem után az amerikai The Voice című műsorban mutatta meg tehetségét, és idén egy MTV zenei díjat is hazavihetett. Közös koncertjeiket mindig jó hangulat jellemzi és ez most sem lesz másképp. Linda, Viktor és a zenekar, a “The Dreamers” megmutatják, hogy milyen is a jó élőzene. Felcsendülnek majd slágereik, de természetesen a klasszikus karácsonyi dallamok sem maradhatnak el.
Belépőjegy: földszint: 3.000,- Ft, emelet: 2.800,- Ft

December 12. 17.00
Zichy-palota
Műhely-estek a Zichy-palotában
MŰHELY 30 – A győri MŰHELY folyóirat MŰHELY tematikájú számának bemutatója
A Műhely három évtizedes szellemi gazdagságát reprezentálja a folyóirat Műhely tematikájú száma. A bemutatón Győrött élő és Győrből elszármazott szerzők szerepelnek. Harminc év munkájával a hátuk mögött ezzel a számmal búcsúznak a régi szerkesztők.

December 13. 17.00
Széchenyi tér
Malek Andi Soulistic ünnepi koncertje
A Soulistic a neves énekesnő, Malek Andrea és a zongorista-zeneszerző, Jáger Bandi együttműködéséből jött létre 2016-ban. A formáció egy nagyon különleges projekt, amely a jazz és az R&B stílust ötvözi a magyar népzenével. Ezen az estén igazi ünnepi hangulatot varázsol a színpadra, népszerű magyar és amerikai karácsonyi és gospeldalok hangzanak el.
A zenekar tagjai: Malek Andrea – ének, Jáger Bandi – zongora, Balogh Roland – gitár, Barcza Horváth József – bőgő, Lakatos Pecek András – dob

December 13. 18.00
Dunakapu tér
Műkorcsolya- és hokibemutatók

December 14. 17.00
Széchenyi tér
Tom White’s Rockin’ Xmas
Unja már az ezerszer hallott, már-már csöpögősen melankolikus karácsonyi dalokat? Kellene valami friss, laza, vagány, humoros, de mégis karácsonyi? Amikor Santa Claus a rénszarvasos szán helyett egy 57-es Chevrolettel jár? A műsorban hallhatóak még Rockabilly és Rock’n’Roll köntösbe csomagolt karácsonyi világslágerek. A zenekar tagjai: Tom White – ének, szájharmonika, gitár, washboard; Schiffler „Ricky” Patrik – ének, gitár; Allisson „Big Bull” Santos – nagybőgő; Buzsik Tamás – dob

December 14. 18.00
Dunakapu tér
Műkorcsolya- és hokibemutatók

December 15. 15.30
Széchenyi tér
Kalimpa Színház és Zenekar Gyertyaég című karácsonyi koncertje
Megzenésített kortárs és klasszikus gyermekversek (Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Nemes Nagy Ágnes, Gazdag Erzsi) és karácsonyi népdalok szereplenek a műsorban. Közreműködik: Medgyesi Anna bábszínész, énekes, Berkes Dániel jazz zongorista, énekes, Takács Ferenc ütőhangszeres művész, Koller László nagybőgős és Felföldi Gábor szaxofonművész.

December 15. 17.00
Széchenyi tér
Adventi gyertyagyújtás
A meghívott vendég és a gyertyát meggyújtja: Tóth András református egyházmegyei esperes. Köszöntőt mond: Dr. Hoffmann Rózsa, az Országgyűlés Kulturális bizottságának alelnöke, a Külügyi bizottság tagja. A műsorban fellép: a Vadvirágok Színjátszó kör és a Váci Mihály Általános Iskola énekkara Répásiné Hajnal Csilla, Szántó Dávid, Mecséri Krisztina vezetésével.

December 15. 18.00
Dunakapu tér
Adventi Jégvarázs – jégrevü
A Győri Nemak‒Dana ETO HC Műkorcsolya Szakosztálya előadásában.

December 20. 17.00
Széchenyi tér
FiveLive Acapella – Adventi koncert
A FiveLive Acappella együttes története már több, mint egy évtizedre nyúlik vissza. A zenekar tagjai más-más néven és számos izgalmas formációban dolgoztak már együtt.
Repertoárjuk meglehetősen változatos: legyen szó pop-, jazz-, rock-, vagy épp népzenei átdolgozásokról, a csapat számos stílusban bizonyított már.

December 20. 18.00
Dunakapu tér
Műkorcsolya- és hokibemutatók

December 21. 17.00
Széchenyi tér
Ünnep – Vásáry André koncertje
Vásáry André Ünnep című platinalemezes albuma az alapja a művész adventi repertoárjának, mely megjelenése óta jócskán kibővült. Előadásában a legismertebb és legnépszerűbb karácsonyi örökzöldeket hallhatja a közönség élőzenekari kísérettel. Lemezének borítóján olvasható üzenete most is érvényes: “Remélem, ezzel az albummal sikerül nekem is egy kis örömöt, békességet és szeretetet csempésznem az év legszebb ünnepébe és lélekben együtt lehetek azokkal, akik meghallgatják…” A koncertjére érkezőknek személyesen adja át az ünnepi érzést.

December 21. 18.00
Dunakapu tér
Műkorcsolya- és hokibemutatók

December 22. 15.30
Széchenyi tér
Kovácsovics Fruzsina karácsonyi koncertje gyerekeknek

December 22. 17.00
Széchenyi tér
Adventi gyertyagyújtás
A meghívott vendég és a gyertyát meggyújtja: dr. Veres András győri megyéspüspök. Köszöntőt mond: Prof. Dr. Dézsi Csaba András, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főorvosa. A műsorban fellépnek: Rábaköz meghívott vendégei: a Beledi Általános Iskola diákjai Vaspöriné Kótai Szilvia és Kőszeghy-Németh József vezetésével.

December 22. 18.00
Dunakapu tér
Adventi Jégvarázs – jégrevü
A Győri Nemak‒Dana ETO HC Műkorcsolya Szakosztálya előadásában.

Hirdetés
további programok

Orbán: a behurcolás ellen kell védekezni

„Több Balaton, kevesebb Adria!”

részletek

Szúnyoggyérítés július 10-én

A késő esti órákban kezdik a munkát.

részletek