Győr+
2012.10.17. 11:20

Adományok a szegénység elleni küzdelem világnapján

Október 17-ét az ENSZ Közgyűlése 1992-ben nyilvánította a szegénység elleni küzdelem világnapjává. Ebből az alkalomból szervezett adományosztást az egyházmegyei karitász.

Meleg ruhát és tartós élelmiszert osztott káptalandombi irodájában a Katolikus Karitász. Tóth András a Győri Egyházmegye karitász referense lapunknak elmondta, szervezetük nem csak a világnapon, de egész évben segít a rászorulóknak, két-háromszáz családdal folyamatos kapcsolatban állnak, de persze minden rászorulót felkarolnak. Hozzátette, sokan őket keresik fel, de a karitász is próbálja felkutatni a szükségben szenvedőket.

 

A Húsvét előtt megtartott akció során összegyűlt ruhák és élelmiszerek őszig kitartanak, majd az adventi időszakban egy újabb adománygyűjtő akcióval „töltik fel a készleteket”, amelyekből tavaszig tudnak adakozni. Az önkéntes felajánlásokat egész évben várják a Káptalandomb 13. szám alatti irodában, vagy a püspökségen keresztül.

 

Tóth András azt is elmondta, hogy szervezetük a ruha és ételosztáson kívül krízissegélyt is nyújt az arra szorulóknak, a téli időszakban tűzifa-akcióval is segítenek, a kisgyermekeseknek pedig – támogató partnerek jóvoltából – ingyenes pelenkacsomagot adnak. Felajánlásokkal bárki segítheti a karitász jótékony céljait.

 

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter