Győr+
2011.11.13. 15:59

Abu-Dzabi Nagydíj – Lewis Hamilton győzött

Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíjat.

Hamilton mögött a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) lett a második, a harmadik helyen pedig a győztes csapattársa, a szintén brit Jenson Button végzett.

A 2008-ban világbajnok Hamilton, aki idei harmadik futamgyőzelmét szerezte meg a Yas Marina pályán, a start után az élre állt és előnyét végig megőrizte.

A második vb-címét már az október elején rendezett Japán GP-n bebiztosító, élről indult német Sebastian Vettel (Red Bull) a rajt után defektet kapott és kiesett. Vettel ráhajtott a rázókőre, a jobb hátsó gumija kipukkadt, így Hamilton került az élre, mögötte Alonso, Button és az ausztrál Mark Webber (Red Bull) volt a sorrend az élen. A már világbajnok német pilóta a defektes kerékkel ugyan “bekocogott” a boxutcába, de ott kiderült, hogy komolyabb a baj, megsérült a futómű, így számára befejeződött az Abu-Dzabi GP.

A tizedik kör végén változatlan volt a helyzet az élen.

Hamilton, Alonso és Button a 17. körben cserélt kereket, ideiglenesen Webber került az élre, aztán egy körrel később az ausztrál is a boxutcában járt, de nem sikerült tökéletesre a kerékcsere, így lecsúszott az ötödik helyre a brazil Felipe Massa (Ferrari) mögé.

Féltávnál továbbra is Hamilton volt az első, majd Alonso, Button, Massa és Webber következett.

Button a 37. körben cserélt másodszor is kereket, Hamilton pedig a 41.-ben járt a boxutcában. Egy körrel később Massa is új gumikat kapott. Alonso kivárt, megpróbált előnyt kicsikarni és csak a 44. körben járt a boxban, de végül mégsem sikerült Hamilton elé kerülnie.

A hajrában már nem változott a sorrend az élen.

(MTI)