Győr+
2011.06.28. 16:57

A Veszprém a Ciudaddal, a Győr a Hypoval egy csoportban

A férfiaknál a magyar bajnok MKB Veszprém többek között a háromszoros győztes spanyol BM Ciudad Reallal, míg a nőknél a Győr Németh András együttesével, az osztrák Hypo NÖ-vel került egy csoportba a kézilabda Bajnokok Ligája főtábláján.

Az európai szövetség honlapja szerint a keddi sorsoláson a veszprémiek a spanyolok mellett az orosz Csehovszki Medvegyit, a német Füchse Berlint, valamint a dán Bjerringbro-Silkeborg együttesét kapták, s a csoporthoz még egy, a selejtezőből felkerülő ellenfél csatlakozik majd. Utóbbi rivális az úgynevezett szabadkártyások tornájának győztese lesz: ezen a viadalon a spanyol Valladolid, a német Rhein-Neckar Löwen, a francia Dunkerque HB Grand Littoral és a lengyel Kielce harcol egymással.

A férfiaknál érdekelt másik magyar együttes, a Pick Szeged a francia Montpellier HB-vel, a dán Köbenhavnnel, a német THW Kiellel, a spanyol Ademar Leónnal és egy selejtezős csapattal játszik majd. Utóbbi a szlovák Tatran Presov, a görög AEK Athén, a szerb Partizan Beograd és a portugál FC Porto alkotta négyeséből kerül ki

A nőknél a Győri Audi ETO KC és a Hypo csoportja a francia Metz Handballal, valamint egy selejtezőből érkező gárdával egészül ki.

A negyedik csatlakozó a 4. számú selejtezőcsoportból érkezik majd, itt a dán Randers HK, a svéd IK Sa:vehof, a norvég Tertnes Bergen, valamint egy előselejtezőből érkező gárda harcol majd a továbbjutásért.

A főtáblán még érdekelt lehet a DVSC-Korvex is, ehhez a hajdúsági alakulatnak meg kell nyernie selejtezőtornáját. Ebben az esetben a bombaerősnek tűnő D csoportban kell majd folytatnia, a román Oltchim Valcea, az előző kiírásban döntős, a Győrt az elődöntőben búcsúztató spanyol Itxako, valamint az orosz Dinamo Volgográd társaságában.

A férfiaknál a négy darab hatos csoportból az első négy helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba, míg a nőknél az első két helyezett megy tovább a középdöntőbe, azaz a második csoportkörbe.

Bajnokok Ligája (a magyar csapatok sorsolása):

férfiak:

B csoport:

MKB Veszprém, Csehovszki Medvegyi (orosz), Ciudad Real (spanyol), Füchse Berlin (német), Bjerringbro-Silkeborg (dán), A szabadkártyások tornájának győztese

D csoport:

Pick-Szeged, Montpellier (francia), Köbenhavn (dán), THW Kiel (német), Ademar León (spanyol), a selejtező 1. csoportjának győztese

nők:

C csoport:

Győri Audi ETO, Hypo NÖ (osztrák), Metz (francia), A második selejtezőkör 4. csoportjának győztese

A csoportkör menetrendje:

férfiak:

1. forduló: szeptember 28. és október 2. között

2. forduló: október 5. és 9. között

3. forduló: október 12. és 16. között

4. forduló: október 19. és 23. között

5. forduló: november 16. és 20. között

6. forduló: november 23. és 27. között

7. forduló: november 30. és december 4. között

8. forduló: február 8. és 12. között

9. forduló: február 15. és 19. között

10. forduló: február 22. és 26. között

nők:

1. forduló: október 1-2.

2. forduló: október 8-9.

3. forduló: október 15-16.

4. forduló: október 29-30.

5. forduló: november 5-6.

6. forduló: november 12-13.

MTI